Tuesday, January 17, 2012

Näe, det håller inte längre

Powered by FeedBurner
Det är med stor sorg som jag konstaterar att Håkan Juholt har blivit uppäten, utspottad och smetad till marken av den cyniska slags politik som nu förs i landet. En process har satts igång som är omöjlig att få hejd på och därför bör Juholt fundera på vad hans roll egentligen är för partiet.

Att vara politiker är inte en privat angelägenhet, utan man är politiker i första hand för andra människors skull. För att göra skillnad.
Socialdemokraterna kan göra skillnad men då får man ägna sig åt politik och inte åt bittra inbördes stridigheter som innefattar att gå alliansens vägar.

Vad handlar exempelvis de senaste sexanklagelserna mot Urban Ahlin om annat än kamp inom partiet?

En partiledare bör heller inte ställa sig i en sådan situation att han konstant blir jagad av media så fort han öppnar munnen. Oavsett partiledarens inre kvaliteter går det inte att insistera på att man har kraft att lyfta opinionen när slaget redan är över. Det moderata propagandaministeriet har i samråd med media och bittra socialdemokrater bestämt sig för att slå Juholt till marken och de goda krafterna kan inget annat göra än att titta på.

Detta är i längden en ohållbar situation eftersom den samtidigt berättigar alliansens politiska mål som allt tydligare utkristalliserat sig i ambitionen att skapa ett trefjärdedelssamhälle.

Media har i sin iver att fälla Juholt glömt allt vad saklig granskning innebär.
Således skrivs det ingenting om hur regeringen konsekvent drar åt tumskruvarna på de fattigaste för att göda de redan rika eller hur man ständigt agerar tvärtemot vad deras retorik ger uttryck för.

Vem försvarar i dagens debatt de sjuka, arbetslösa samt de fas3 arbetande hjonen?
Då är det viktigare att lägga ut löjliga fotografier på Juholt och tala om socialdemokraternas kris precis som om politiken bestäms av detta.

Politiken skall inte vara beroende av en partiledares uttalanden eller fåniga utseende.
De som överger politiken på grund av detta borde tänka om och istället se lite mer sakligt på fördelarna med en borgerlig politik gentemot en rödgrön.

Är det tillexempel värt att våra gemensamma tillgångar säljs ut för att miljarder kronor skall gå till riskkapitalister? Den lilla skattesänkning som medelklassen fått står inte alls i proportion till vad som slaktats, sålts och försvunnit men begriper Svensson det?

Och vem vill egentligen förstå när alternativet till Alliansen är ett sönderslaget parti med en partiledare som hela Sverige skrattar åt?

För de utsattas skull, de som inte kan försvara sig mot den förda politiken vore det bättre om Juholt fann det för gott att avgå.

 Det här håller inte längre.

Kanske att man nu istället kan lyfta fram andra förmågor som har kraft att resa opinionen.
Men då krävs det ett energiknippe som Jytte Guteland.

Ung, kvalificerad och genuin Socialdemokrat.
Inga lik i garderoben och inte känd för sina grodor.
Kan ge Fredrik en match.

Bara ett förslag.

SvD
SvD
SvD
DN
GP
Aftonbladet

6 comments:

Gianni said...

Ute i landets 290 kommuner är sossarna fortfarande starka.

Ta min sosse kommun Norrköping, där har sossarna i kommunen spenderat folkets pengar på lyxbyggen, kommunal reklam , LÅN till Proffs
idrottsklubbar (på 50 år utan ränta) och div "projekt" folket inte ville ha.

och måste dom i sann solidarisk välfärds anda dra ner på
skola ungdom/fritid och omsorg för pengarna är ju slut, japp FOLKETS pengar.

Leve socialdemokratin...eller nått...Så beter dom sig i VERKLIGHETEN, bortom alla slagord om "välfärd" "rättvisa" och "solidaritet"!

110110 said...

Det är roande att läsa om ledsna sossar som tycker att media är elaka och mobbar Juholt.

Hade Juholt inte gjort bort sig gång på gång hade de inte haft något att skriva om och (S) hade kunnat ägnat sig åt politik istället, det är dagens sanning.

Peter Madison said...

Jytte är ett utmärkt förslag. Ge henne 3 år till valet att bli varm i kläderna, om hon inte redan är det. Reinfeldt kan inte vara svårt att ge en match då han övergivit den enda politik som "De Nya Moderaterna" fört de senaste 5 åren, jobbskatteavdragen...

Och när ska det pissande mediedrevet rikta in sig mot Carl Bildt en gång för alla? Folkmord och korruption kontra hyresfiffel är galaxer och ljusårs skillnad, kan jag tycka...

Erika said...

Näe, de nya moderaterna har inte så många nyheter längre, tur för dem att Juholt finns som distraktion.

Det är nog så att det förflutna kommer ikapp även Carl Bildt vad det lider.

Jag tror det finns mycket som kommer att aktualiseras så småningom.
Partibidrag..etcetera...samt förstås Bildt i Sudan.

Morotsodlaren said...

Du skriver så din penna glöder, fortfarande. Du står på de utsattas sida. Men i en värld av pengar och bara pengar är det allt färre som kämpar för de halta och lytta. För de som kört huvudet i väggen i sin iver att tjäna storkovan. De nedsupna, de som aldrig hade något val och alltid förlorade mot Kung Alko. Ibland undrar jag vart det skall sluta?

Anonymous said...

Så fort Juholt börjar agera politiskt krymper mediautrymmet drastiskt för alliansen att kasta skit, därav det hysteriska mediadrevet som syftar till att blockera och splittra internt.

Utspelet om nej till eu-pakten t.ex. är klockrent då det ligger rätt i tid och opinion. Det bör finnas ytterligare ett antal tämligen solklara frågor att snabbt komma upp på banan med, energipolitiken, sjukförsäkringen och arbetsmarknadspolitiken för att ta några konkreta exempel.

Redan nu och definitivt på sikt kommer Håkan också att tjäna på att kunna identifiera vilka inom partiet som är emot honom och aktivt motarbetar försöken att komma upp på banan, det lär komma att krävas en rätt handfast upprensning i de inre kretsarna och en hel del nytt blod från verkligheten som gör troligt att man har lärt av de senaste 20 årens misstag och nu vågar formulera och genomdriva sin egen politik.