Saturday, June 5, 2010

Det händer underliga saker i Nordkorea

Den genuint hederliga gamle läskedrycksfabriken Moranbong låter meddela att de har utvecklat en ny superdryck som mångdubblar hjärncellerna och dessutom skyddar mot diverse andra mänskliga brister såsom  rynkor och och födelsemärken.
Till råga på allt bleker den även huden .

Bryggeriets chef säger att elixiret
är så bra, att de tacksamma och glada arbetarna inom industriella branscher ökat sin prestationsförmåga tiofalt, efter att ha inmundigat drycken som lär innehålla sextio olika "mikropartiklar" vilka i sin tur utvunnits av trettio olika växter.

Dags att skynda sig att handla aktier i företaget eller...

Moranbong har dessvärre sitt säte i Nordkorea och är för tillfället inte i handel.
Dessutom ryktas det att Kim Jong-II redan provsmakat drycken och funnit den god.
Huruvida någon vidare distribution är möjlig eller inte bestämmer den store ledaren i sin vishet först efter att hans egna hjärnceller konstaterats ha fördubblats.

Men om processen kommit dithän så har Kim givetvis blivit så smart av drycken att han förbjuder all tillverkning av elixiret förutom åt sig själv.
Vem som helst kan naturligtvis inte få springa omkring i Nordkorea och vara lika klok som Kim själv.
Det skulle ju kunna leda till vad som helst.

I efterhand har det framkommit uppgifter om att tio flaskor av den första satsen kommit på avvägar.
Då man nyligen hade ett inofficiellt besök från Sverige, som en sista desperat åtgärd för att tona ned de frostiga känslorna mellan syd och nord, lämnades en lång ljus herre med ett obegripligt tungomål ensam för några minuter då han ivrigt gestikulerat att han ville besöka en närliggande toalett.

Vakten som trodde att det var Sveriges konung med sin lite högdragna framtoning nekade inte kungen om det nu var så bråttom.
Vakten kände sig dock i efterhand lurad när han senare anlitade sitt uppslagsverk för att han han var nyfiken på vem kungen var.
Bilden var inte det minsta lik mannen som han lämnat ensam.
För det första hade han helskägg , för det andra såg mannen på bilden...  mer kort och satt ut.
Han läste "Sveriges konung  Gustaf  Wasa".

Kim Jong-II blev naturligtvis rasande när han fick reda på händelsen och arkebuserade vakten samt tio till som hade till uppgift att bevaka det Svenska sällskapet konstant.

Senare när sällskapet redan åkt hem till Sverige kunde den Nordkoreanska säkerhetspolisen medelst ett grynigt, svartvitt videoband från en övervakningskamera se den långe mannen öppna sin jacka och stoppa på sig flaska efter flaska innan han med en belåten min tog sig till resten av sällskapet.

Det ryktas nu även att ministrarna i den svenska regeringen på ett häpnadsväckande sätt ökat sin kognitiva förmåga, samtidigt är åldersfläckar och rynkor som bortblåsta och det spekuleras om att hela regeringen har låtit restaurera sig på något obegripligt sätt.
Carl Bildt förnekar dock att regeringen kollektivt skulle ha låtit skönhetsoperera sig för att vinna röster

"Framgångarna kommer när folket upptäckt vår expansiva jobbpolitik där vi garanterar arbete åt alla"

En tydlig förändring har också märkts hos vår statsminister, han ser blek ut på ett onaturligt sätt.

Det ryktas dock om ännu underligare saker.
I ett förrådsrum, senare på dagen ertappades den långa ministern med en liten grönaktig flaska som han höll hårt, tätt mot kinden medan han med väsande röst sade "Min ssskatt....min älskade ssssskatt."

När vaktmästaren återfått fattningen såg han hur ministern ilade i väg som ett blått streck bortåt nödutgången nedför trapporna och vidare ut i försommarvärmen.
Sedan dess har ingen sett till honom.

DN

No comments: