Wednesday, July 14, 2010

Det känns som en repris

Genom mail har Littorin gått med på att ge DN en intervju.
Han vill inte berätta var han befinner sig men säger sig vara hos vänner.

Själva intervjun känns välregisserad och det märks tydligt att någon annan ligger bakom.
Moderaternas existens som ledande parti står på spel och då får det inte gå fel.

Inte den här gången.

Intervjuaren sitter på en annan plats och det går alltså inte att filma händelsen.
I övrigt innehåller historien samma ingredienser som förut fast annorlunda.

Det är tydligt att intervjun är menad att vädja om förståelse för Littorins livsituation.
Helt enkelt väcka medlidande, hur allt kunde bli så fel?
Uppenbarligen är det så att man vill avdramatisera hela händelsen.

Problemet behöver inte göras ännu större.
Littorin har kletat ned Reinfeldt och han rasar i förtroende bland partiledarna.
Affären Littorin har på många sätt ställt till oordning, nu skall det städas.

Men jag tvivlar på att det hela är över.

DN
SvD
Dagen

7 comments:

TRIDENT said...

Ja - nog har lögnerna kletat ner...
...men det är hela aftonbladet som stinker skit!

Personligen har mitt förtroende för nuvarande statsminister bara ökat - men mitt redan låga förtroende för Aftonbladet har fullständigt försvunnit.

Det var riktigt rutinerat att inte ta upp lögnerna på presskonferensen utan låta Aftonbladet publicera dem först. Detta medför att vägen är öppen för att anmäla tidningen för förtal - någon som med största sannolikhet kommer att ske.

Det är också intressent att de diskussioner man hör bland folk i kön till krogen eller kön på ICA snarare handlar om Aftonbladets svinaktighet än de lögner man försöker kleta på Littorin

Att sedan den s.k. "arbetarrörelsen" är så desperat att man tar till dylika svinaktigheter bådar bara gott. Det är bara patetiskt att läsa hur aftonbladet försöker kleta sina lögner på Reinfeldt och försöken att få till att förtroendet för Reinfeldt rasat.

Jag förstår att den röd-gröna sörjan vill ta fokus från sin egen politik - men detta är ett absolut lågvattenmärke i svensk historia!

Mitt tips är att Lena Mellin kommer att få ett erbjudande av sin arbetsgivare som hon inte kan säga nej till, rimligen bör detta ske vid årsskiftet. Då har nämligen sörjan av lögner klingat av och man kan hitta på något lämpligt skäl till att Lena Mellin byter jobb. Jag skulle inte bli förvånad om hon får nytt jobb på partikansliet eller hos LO.

Erica said...
This comment has been removed by the author.
TRIDENT said...

Det är länge sedan jag slutade att rösta på moderaterna - så någon kärnväljare är jag inte.

Det är även länge sedan jag slutade att köpa och att läsa Aftonbladet.

Jag tror inte för en sekund att lögnerna om Littorin skulle påverka en enda väljare - det är nog bara i lögnernas högborg d.v.s. aftonbladets redaktion som dylika fantasifoster kan uppstå.

Att man sedan - helt utan framgång - försöker klistra de illaluktande lögnerna på statsminister ter sig bara patetiskt.

JA - det borde komma mera. Det ska bli intressant att se vad som händer när Littorins anmölan om förtal kommer - för jag är ganska övertygad om att den kommer. Svinaktiga lönnhistorier från en tidning ska inte gå förbi ostraffat.

Aftonbladet borde väl snart publicera lite "bevis" - för det verkar nästan som det illaluktande sörjan av lögner som blaskan spred håller på att driva rakt i knät på Lena Mellin. Jah tror inte en sekund att någon lurades av hemmes patetiska inlägg att aftonbladet inte skulle publicerat om Littorin nekat - för nu nekade Littorin till anklagelserna inte mindre än 6 gånger! Allt finns dokumenterat på aftonbladets egen video - och Lena Mellin har mage att skriva att det inte skulle publicerat!

Men som sagt - är den röd-gröna sörjan så här desperat bådar det gott inför valdagen, dessutom kommer det nog att hända ett och annat i kvällstidningskloaken...

Erica said...

Problemet är väl att Littorin faktiskt kan vara skyldig?

Det är detta som Aftonbladet måste bevisa nu.

Jag finner annars Littorins beteende helt orationellt, och att sitta och debattera vi E-post, gör inte det hela till mindre farsartat.

TRIDENT said...

En man som är mitt inne i en smutsig vårdnadstvist, som har lidit av depression de senaste halvåret, käkat psykofarmaka och som varit tämligen anonym i media under denna tid....

...och som direkt efter en tingsrättsförhandling som var tämligen stormig får dessa lögner kastade i ansiktet av en svin från aftonbladet

...och du har mage att påstå:

"Jag finner annars Littorins beteende helt orationellt, och att sitta och debattera vi E-post, gör inte det hela till mindre farsartat."

Har du ens en aning om vad som det innebär när den psykiska orken tar slut? Läs på lite om hur starka personer med depression är.Människor som lider av depression är allt annat än rationella!

Det enda farsartade är du och dina gelikars försök till taffliga analyser av något ni inte begriper - och detta enkom för att det passar er politiska övertygelse.

"Problemet är väl att Littorin faktiskt kan vara skyldig?"

Skyldig bara för att Aftonbladet säger så? I det här landet är man oskyldig tills motsatsen är bevisad - det tillhör ren anständighet - ett ord som vissa tydligen behöver slå upp för att förstå innebörden av.

Att aftonbladet påstår sig ha fått information från en betald hora som tror att hon kanske sålt sex till Littorin är inte detsamma som att Littorin ljuger. Littorin har förnekat vid åtskilliga tillfället, först 6 gånger när aftonbladet kastade lögnerna i ansiktet på honom, via sin pressekreterare, via sin advokat och via statsministern. Tror du på fullt allvar att Littorin skulle ljuga för statsministern för att rädda sitt egen skinn?

Under tiden som gått sedan publiceringen har Aftonbladet INTE presenterat några som helst bevis för sina lögner - det har heller inte skrivits ett enda ord om ludrets kundregister som även skulle innehålla både höga direktörer och näringslivstoppar.

Märkligt! Aftonbladet brukar ju frossa i dylika saker och har man nu en horas kundregister borde det väl komma ut något mer - eller du tycker inte att detta faktum ter sig märkligt? Aftonbladet har ju aldrig några skrupler när det gäller att skriva snaskigheter om kända personer, dessutom är det ju sommar och nyhetstorka....

...och inte ett ljud om någon av ludrets andra kunder.

Det finns INGET farsartat i den här sörjan!

Aftonbladet har spritt lögner och fått sin "skalp" - en redan knäckt man som fått ännu en törn på ett sätt som han inte kan försvara sig mot. Kvällstidningsjournalistikens svinaktigheter har nått ännu ett lågvattenmärke!

Erica said...

Jo jag tycker att hela historien är ytterst roande.
Speciellt därför att Littorin säger sig att inte vara skyldig men gör allt för att bete sig som sådan.

Varför skulle man inte tro på horan?
Hon tjänar inget på att berätta vad hon varit med om.
Och jag upplever inte Littorin som något sanningsvittne.

Dessutom faller det här över en totalt handlingsförlamad Reinfeldt.

Jag kan förstå hur uppgivna ni måste vara nu alla borgarsympatisörer.
Nyss var det fest och glam med champagnekorken ur flaskan.
I takt med att opinionssiffrorna steg.
Nu är det inte så mycket party längre?
Eller hur :)

Föresten, hur vet du att Littorin tagit psykofarmaka?

TRIDENT said...

Hade du läst det som står i riktiga och seriösa tidningar kanske du inte funnit det lustigt att driva en redan knäckt människa över gränsen med fabricerade lögner.

Det spelar ingen roll vilket parti Littorin till hör för hela situationen är svinaktig och oanständig - precis som de som gottar sig åt det hela!

Det finns en anledning till Littorins låga profil de senaste halvåret - och det är INTE aftonbladets fabricerade lögner.

Littorin beter sig inte som om han var skyldig - han beter sig som en vanligt människa som nått det gräns för vad man psykiskt klarar av - men den "detaljen" är väl en petitess i sammanhanget.

Utpekad, anklagad och dömd av en svinaktig kvällstidning - då spelar sanningen inte roll.