Sunday, July 11, 2010

Ingen sommartorka här inte

Jag har roat mig med att titta runt i lite vidare cirklar från Littorins förmodade sexbrott.
Tidningarna måste ha det jätteroligt nu när det händer saker på så hög nivå och att de får skriva hej vilt om den ena vinklingen efter den andra.

Mannen bakom självaste arbetslinjen sitter numera och trycker någonstans och det hela utvecklas till något nästan farsartat när Reinfeldt ska leka statsöverhuvud men inte vet riktigt hur man gör.
Och allt som kommer hoppandes ur den mannens mun är grodor.
Det räcker nog  inte längre att se oerhört lidande ut med de där stora bruna ögonen.

I kommentarsfälten på kvällstidningarna sitter arga småpåvar och river sitt hår om de har något.
Det är oerhört rörigt just nu och man kan faktiskt fundera på hur störda folk kan bli, eller förvirrade, eller uppvaknande när en av de högsta moderaterna bara drar iväg så där.

I dessa de yttersta befästningarna finns också det som är viktigast av allt, nämligen väljarna själva.
De presumtiva, som numera får kalla kårar efter ryggraden inför tanken på att stötta ett parti där en misstänkt kvinnoförnedrare fått utlopp för sin kreativitet även bortom politikens domäner.

Och så lobbyisterna, eller vad man nu skall kalla dem för?

De har en tung uppgift att på kommentarssidorna sitta och skriva om alliansen, hur fördelaktiga de är och  pengarna rakt ned i fickan så klart.

Ständigt dessa pengar som bland annat vård och omsorg är i så skriande behov av.

Däremot har de väldigt svårt att tala om ärlighet.
Och det är naturligtvis så man punkterar en moderat.
För dessa vakter från de yttersta befästningarna kommer i spinn när man talar om hur oerhört viktigt det är att inom politiken inneha åtminstone ett uns  moral, och så tragiskt för Littorin det som hänt med honom och hela Alliansen.

Människor som ens överväger att skriva om något som hände medan dinosaurierna trampade runt på jorden när de har en viktig före detta högt stående Moderat på rymmen måste vara helt hjärntvättade.
Men genast  kommer Sahlins gamla fel och brister fram, lik förbannat.

Det kan lätt bli lite andefattigt med sådana samtal och jag har tidigare skrivit om sekter.
Samma krypande känsla får jag inför dessa liberaler som sitter utposterade beredda att ständigt dra sin värja för en värld där deras store ledare Reinfeldt sprider sitt guld över såväl fattig som rik

Jag måste dock berömma en borgerlig partiledare som verkligen har vuxit  i mina ögon.
Medan resten av alliansen mest går och känner sig  förvirrade kräver Göran Hägglund av alla människor, att Littorin kommer fram och berättar,  skit samma om han är skyldig eller oskyldig, bara han kommer fram och drar sin story som i och för sig säkert blir något inlärt som en tankesmedja matat honom med de här dagarna han varit borta.

Men Hägglund har helt rätt, kom fram nu så att vi kan fortsätta valrörelsen.

SvD
DN
Dagen

2 comments:

Anonymous said...

Tänk efter, det kan vara en dubbel Schlingmann med spinn som vi har nöjet att bevittna. Tänk om det ligger någonting ännu saftigare i Tottos garderob som vad det som egentligen skulle döljas ?

Erica said...

Något är det som känns väldigt fel i hela historien.
Att överreagera så kapitalt.
Och sedan alla dessa lögner.
Men detlär väl komma fram senare vad han är så rädd för.