Monday, July 5, 2010

Vänsterpartiet är för fjärdedelen

Enligt ett av dessa beställningsjobb som kallas opinionsundersökningar framkommer att tre av fyra väljare inte kan tänka sig att rösta på Vänsterpartiet.

Det är inte så mycket att göra åt det.
Begränsade finanser och otillräcklig medial uppmärksamhet plus att partiet ständigt blir påhoppat av moderaterna samt folkpartiet som  utgör den verkliga alliansen.
De andra småpartierna räknas inte längre utan är mest buktalardockor ivriga att få komma till tals och tjata om arbetslinjer (som i verkligheten är bidrags linjer) och allt annat som står på den moderata dagordningen.

Maud Olofsson som stod inför media och baktalade Saab borde definitivt  vara utfryst av såväl väljare som övriga partier.
Sådant gör man bara inte med den position som hon har.

Men nu handlar det här ändå om Ohly och hans "problematiska läge"
Alla vet att Vänstern tar sig över riksdagsspärren ändå.

Anledningen är att det blir fler och fler människor som ogillar vad som hänt med det här landet sedan borgarna tog över.
Vänstern är ett rättviseparti som med äkta empati tagit sig an orättvisorna vilka ökar efterhand som borgarna utvecklar sitt liberala samhälle.

Vänsterpartiet förstår det lurendrejeri som nu pågår och att människor för andra gången håller på att grundluras därför att Reinfeldts hela politik bygger på att skinna de redan fattiga.

Det är knappast Ohlys fel att människor tar livet av sig på grund av nya sjukförsäkringsregler.
Vad han däremot vill påverka är hur man skall kunna omforma det hela till att bli ett rättvist system.

Vänsterpartiet behövs mer än någonsin.
Och jag tror att de kommer att få åtminstone några fler röster -  just på grund av deras värderingar

SvD

DN

No comments: