Friday, July 23, 2010

Verklighetens folk

KD är ute och varumärkesskyddar sina teman genom valrörelsen så som "Verklighetens folk"
Jag hade förvisso ingen aning om att det existerar folk som som inte är verkliga här i landet.
Men man kanske talar om andar eller mylingar i största allmänhet?

RFSL som också använt begreppet får nu ge upp sin slogan och det finns heller ingen poäng med att försöka snyta åt sig "Ett mänskligare Sverige" ty även där har de fiffiga Kristdemokraterna varit framme och lagt rabarber på sakernas tillstånd.

Det blir gärna lite rörigt när KD  inte håller sig till sak.
Dessutom borde "Ett mänskligare Sverige" vara kontaminerad mark då man ingår i en regering som inte riktigt delar samma värdegrunder.

Det kändes på något vis mer äkta när KD vid förra valrörelsen lovade sänkt bensinskatt.
Ett enkelt och handlingskraftigt budskap som tilltalade alla samhällsgrupper och som genast gick att identifiera som en lögn.

Problemet var bara att ingen i de övriga partierna hakade på så Hägglund fick stå där med dummerjönsmössan på ända fram till dags datum.
För vem vågar lita på en Kristdemokrat som ljuger så ogenerat?

Det där med "Ett mänskligare Sverige" tror jag att man snott bara för att inte sossarna eller, ve och fasa, Vänstern skulle ta det först för att använda i sin valrörelse.

Det gäller att vara helgarderad när det kommer an på oppositionella slemma typer, ity man annars riskerar bli utmanövrerade av sådana som sjunger internationalen i stället för att tala i tungor.

I övrigt är det konstigt hur Alliansen (rika som troll) genom alla utförsäljningar av folkets egendomar, nu står och slår sig för de mer eller mindre håriga brösten och påstår att de "räddat" Sverige genom krisen?
Det är så man vinner röster.

Dagen
DN
SvD

2 comments:

Lelle said...

Rent generellt kan jag inte begripa hur man kan varumärkesskydda en fras.....

Skulle inte vi alla ha rätt att använda vilka ord vi vill??? Om jag pratar om verklighetens folk, göra jag ett brott då?

Sundsvall var så avundsjuk för att Umeå växte om Sundsvall så att man stal Umeås slogan Norrlands huvudstad, vilket Umeå använt länge. Umeå är ju idag mycket steörre också.

Nu får inte Umeå använda det, bara för att Sundsvall skyddat det för sig som varumärke. Vrickat. eller hur?

Ibland undrar man hur våra myndigheter är skapade som kan godta detta....

Erica said...

Personlingen tänkte jag varumärkes skydda Ådalen för att alla skall minnas hur det kan komma sig att militären sköt ned demonstranter där.
Men det får väl vara tills Björklund tar det.