Wednesday, September 22, 2010

Dax att organisera ett uppror

Jag vet inte vad Google tillåter att jag gör på den här webbplatsen.
Antagligen har jag brutit mot reglerna många gånger men den snälla webbtjänsten har hittills hellre friat än fällt.
Men jag kan inte skriva vad jag vill och det må väl vara så.

Men vad som inte kan fällas är att jag sätter ett frö
Jag råkar nämligen vara jäkligt förbannad över hur den så kallade demokratin må vara framröstad med något slags majoritet,
Jag godtar inte det.
Det finns flera anledningar.
Dessvärre röstade inte de utsatta i någon större omfattning.
Jag tänker på ghettona där svårigheten att få invandrarna att rösta är bottenlös.

Men det spelar ingen roll.
Politiken som nu väntar är att regeringen fortsätter sälja ut våra tillgångar.
Pengar som går rakt i fickan på rika som är ljusår från de fattiga och inte har en tanke på att lämna ifrån sig pengar förutom de guldslantar som de vilka redan har ett arbete får ta dela av.

Så här får det inte fortsätta.
Jag har ingen rätt enligt Googles regler att elda på en revolution.
Men hur andra tänker om den bottenlösa fattigdom som drabbar de fattiga och sjuka måste dra slutsatsenuppmärksammas så att alla förstår hur i grunden skadat det här samhället blivit.

SvD
Expressen
DN
Dagen
Socialdemokraterna

7 comments:

Frank Bonnevie said...

Fri skola, fri sjukvård, barnbidrag, bostadsbidrag, socialbidrag etc etc.

Det är långt ifrån bottenlös fattigdom. Att vi har haft en lavinartad ökning av hemlösa mellan 1989 och 2002, beror på att vi av "humanistiska" skäl avskaffat mentalsjukhusen och decentraliserad psykvården. Visst finns det inkomstklyftor i Sverige, men knappast så att de överensstämmer med din retorik. Bottenlös fattigdom hittar du om du åker till det tidigare kommunistiska drömprojektet Sovjet. Jag har sett det själv i Jaroslavl och Ufa. Eller förresten det räcker att åka till Polen.

Erica said...

Problemet är att ni som fått det bättre är bara fernissa på ett sjukt inre.
Välfärden byggs alltid inifrån inte utifrån några pamfletter och smetiga löften bara för att saken kräver det.

Till skillnad mot Anders Borg och resten av dina kompisar ser jag hur sjukt Sverige är nu när vi snart gnagt oss igenom pengarna från alla utförsäljningar.

Borg och kompani skryter om att de klarat Sverige genom den värsta krisen sedan 30talet.
Detta utom att göra någonting mer än att leva över det forna rika Sveriges tillgångar.

Den som inte begriper att vi är på väg rakt till den bottenlösa fattigdom du själv beskriver vet inte vad armod är.
Svenskarnas nyrikedom beror på utförsäljningar och lån.

Knappast det klokaste sättet att bedriva politik.
Dessutom går alldeles för mycket pengar till de redan rika i samhället.
Detta går ut över vården av våra gamla och psykiskt instabila.

Frank Bonnevie said...

Vilka utförsäljningar? Menar du Vasakronan och Vin och Sprit? Samtidigt har staten tagit över Carnegie och sålt det med god vinst. Eller menar du allmännyttan? Detta är försäljningar på marginalen. För det första så kan man inte blanda ihop allmännyttan med staten, för det andra har statens försäljningar inte delats ut till medborgare. Vad det har med bottenlös fattigdom att göra undrar nog vilken invånare i Moskvas ytterkanter, Moldavien och Niger som helst.

Erica said...

Bland annat har man under mandatperioden sålt ut Wasakronan,Vin och sprit, delar av apoteket, svensk bilprovning,OMX.
Och utförsäljningarna fortsätter då ingenting enligt moderaterna får vara privat egendom.
Pengarna sägs gå till att betala statsskulden men eftersom samma regering är där och tar pengar för att sänka skatter får man anse att de använder våra egna medel för att sänka skatter, något som kommer allt för få till glädje med tanke på att det är vår allas egendom som borde behandlas lika medborgare efter medborgare, fattig som rik.
Som det är nu bestjäl de rikaste pengarna .

Frank Bonnevie said...

Tja eftersom statskulden minskar i absoluta tal, verkar det ju onekligen som att några pengar går dit också....och detta mitt under brinnande finanskris.

Bilprovningen trodde jag var hälftenägt av staten och hälften av intresseorganisationer. Men finns det någon som är villig att betala för skiten så sälj det för helskotta. Däremot så har man tagit bort monopolet för bilprovningen. Därmed öppnar man för privata verkstäder, bilhandlare att kunna utveckla sina företag.

Apoteksförsäljningen: man sålde 450 apotek för 6 miljarder...du kan ju räkna själv på priset för ett apotek i till exempel Lessebo.... Varför ska staten äga en massa apotek?

OMX: Här sålde man en minoritetsandel i ett företag man ändå inte kunde kontrollera med annat än lag. Och det kan man ju även utan ägarandel.

Ska staten äga ett förlusttyngt SAS? Varför ska staten äga delar i en bank? Jag förstår och förordar att staten skall äga vissa naturtillgångar; vattenkraft, skog och malm. Men varför ska vi äga kolkraftverk i tyskland? Under årens gång så samlar staten på sig företag av en mängd olika anledningar; om Mona hade fått sin vilja hade vi varit ägare till SAAB.....så småningom måste man ju göra sig av med en del för att återta utlagda medel till statskassan. Eftersom statsskulden minskat över en mandatperiod, trots värsta krisen i världen någonsin, så faller ditt huvudargument. I slutet av 2011 kommer själva statsbudgeten att visa överskott igen.

Du är faktiskt mer lik timbro än vad du anar; de vill sälja ut statens företag och dela ut pengarna till medborgarna solidariskt. Dock är det inte denna regerings syfte med utförsäljningar, syftet är att renodla staten och betala av statsskulden. Skattesänkningarna finansieras genom statsbudgetens intäktsida.

Katarina said...

Du är långtifrån ensam om din analys, Erica. Stellan Skarsgård sa liknande saker i sitt tal på 'rödgrön dag' i Kungsträdgården några dagar före valet.

Jag håller helt och fullt med er. Det är rent kusligt, det som nu sker och som kommer att forsätta ske de närmaste fyra åren också.

Skattesänkningar finansieras genom försämringar i socialförsäkringarna. Det är inget annat än stöld av våra gemensamma tillgångar. M vill inte att någonting överhuvudtaget ska ägas av oss svenska medborgare tillsammans. De vill sälja ut alltsammans istället. Känns mycket obehagligt att tänka på hur nästa mandatperiod kommer att gestalta sig. Moderaterna anser ju nu efter valet, att de verkligen fått svenska folkets förtroende att göra precis vad de vill.

Erica said...

Att jämföra Sovjet med Sverige är bara löjligt men äger ändå sin rättfärdighet i att de rikaste oligarkerna tagit alla pengar från de som skulle behöva dem.
Jag har själv hört fattiga ryssar som säger att det var mycket bättre under sovjettiden.
Man hade till exempel världens bästa läkarutbildningar som vem som helst kunde söka till.
Man hade teknisk kompetens i världsklass och framför allt svalt ingen.

Vad som händer i Sverige nu är att pengarna allt mer koncentreras till de som redan har.
Och faktiskt finns det de som svälter i dag.
Om du hamnar utanför så har du bara socialen att lita till och de betalar hyran, elen samt fackföreningsavgiften.
Några matpengar får du klara dig utan.

Angående privatiseringen kan man som exempel ta bilprovningen vilken blivit svindyr i Finland sedan den konkurrensutsattes.
Allt som säljs ut blir dyrare för den som inga pengar har medan den så kallade Reinfeldska medelklassen får en spottstyver av vad de rika roffar åt sig samtidigt som de fattiga inte får någonting.

Jag skäms över sverige och dess väljarkår när de låter plånboken bestämma valutgången.

Tre kronor mer i skatt för en vanlig låginkomsttagare skulle det ha blivit med Sahlin.
Och bensinskatten kommer att höjas oavsett vilken regering som sitter vid makten.