Saturday, October 16, 2010

Kenneth Wallin dog för de borgerliga

Powered by FeedBurner

Den drygt tjugoårige soldaten och ishockeyspelaren Kenneth Wallin mördades med hjälp av en hemmagjord bomb enligt nyheterna i dags och kvällspressen.
Han blev den sjätte svensken som fått lämna Afghanistan i en kista.

Militärledningen säger att han dog för freden.
Nej det gjorde han inte.

Kenneth Wallin dog för att Sten Tolgfors och hans anhang bestämt (utan någon folkomröstning) att vi skall vara i krig mot Afghanistan när andra länder drar sig tillbaks.

Någon fred kommer vi aldrig att få se i Afghanistan just för att länder som Sverige finns representerade där.
Detta är den enkla sanningen.

Kenneth Wallin dog en helt meningslös död, han efterlämnade familj och sörjande som naturligtvis hoppats att just det här aldrig skulle kunna hända honom.

Mina tankar är hos dem och jag beklagar djupt som Svensk det som hänt.

En  svensk hockeykille som gjorde vad ingen hade rätt att begära av honom.
Att bara tjugotvå år gammal.

Låt inga fler Svenskar dö för prestigen.
Ta hem dem nu.

Expressen
SvD
DN

22 comments:

Moga said...

Tog det alla dina 3 iq för att posta något såhär korkat.

Erika said...

Vad är korkat?
Att Svenskar dör i annat land på grund av att politiker vill upprätthålla någon slags prestige tycker jag är korkat.
Men jag har ju bara IQ3

Henrik said...

Våra svenska soldater åker dit för att dem själva vill det, inte för att politikerna vill det.

Erika said...

De åker dit för att de är unga och tror på politikernas skitsnack.
Du kan till och med bli tvingad dit med hot om avsked om du inte gör så som yrkesmilitär.

Klart att det är politikernas fel.
Annars skulle soldaterna lika gärna kunna ansluta sig till främlingslegionen.

Per said...

du har fel, det är inte bara borgarna som röstat igenom styrkan i afghanistan. både S och MP är med också så alla partier är eniga om insatsen. utom solidariska V som tycker att man bäst hjälper andra genom att inte göra något alls!

Erika said...

S och MP är eniga om att dra sig tillbaks, Vänstern har klokt nog varit emot företaget hela tiden.

Och vi hjälper ingen.
Det enda vi gör är att få våra soldater lemlästade på grund av att alliansen vill svansa för Nato.

Vi hjälper verkligen ingen av den enkla anledningen att vi har förlorat kriget redan.

Det är bara att packa ihop och åka hem...
Allt annat är vansinne.

Basker Blå said...

Jag kan lova dig att Kenneth verkligen inte dog för alliansen. Han dog för sina vänner, för mig, för dig. Använd inte honom som ett slagträ i en fånig debatt som ni inte har en aning om.

Kenneth var en hjälte som inte tvekade en sekund när hans vänner behövde hjälp.

Så sluta använda hans namn i politiska debattaer.

Backman said...

Jag förstår inte hur du får det till att han dog för borgarna? Denna form av insatser beslutas av Sveriges riksdag alternativt försvarsutskottet, båda delar av Sveriges demokratiska system. Alltså borde han ha dött pågrund av Sveriges folkvaldas beslut?

Sen att påstå att det skett utan folkomröstning känns något svagt, ska vi folkomrösta om allt som kan kosta svenskar livet? Flera landsting, röda som blå låter bli att köpa in utrustning som skulle kunna röda hundratals människoliv men där höjs inga röster för folkomröstningar men så fort vi gör en insats för andra folk än vårt eget och det kostar liv blir det ett jäkla liv om vad som är politiskt korrekt.

Sverige gör en insats såväl som många andra länder, sverige har hitills klarat sig relativt bra, flera andra länder i Sveriges storlek (danmark, norge, nya Zeeland) har förlorat mångt fler soldater. Men sverige skall tydligen bara göra insatser ssom är hundra procent säkert, för så fort vi förlorar liv ska vi hem, fred, om det nu är anledningen, är inte värt liv, iallafall inte våra om vi ska tro alla bloggare. Undrar hur Rwanda, Kongo eller Jugoslavien hade slutat om världen inte hade gjort en insats?

Sverige kan inte alltid sitta på stängslet och låta andra göra det otäcka och det som är svåra beslut, och att skylla det på borgare är ett så svagt kort och ett så vidrigt sätt att utnyttja det som har hänt för sin egen politiska blocksyn att det får mig att rysa...

Erika said...

Så mycket totalt skitsnack.
Vi gör ingen insats.
Vi förlorar ett krig.
Sedan spelar omständigheterna ingen roll.

Och du basker blå som väl egentligen är någon sextiosjuårig kälkmoderat från Simrishamn jag använder inte en död soldats namn som slagträ i någon debatt.

Jag bara konstaterar att killen dog för att politikerna - med Moderaterna i spetsen, av rent utrikespolitiska fjäskorsaker vill fortsätta med spektaklet.

Under blågult flagg said...

Det var det mest korkade jag läst!

Har du varit i Afghanistan? Vet du hur kvinnor och barn behandlades innan FN tog sig dit?

Det du förespråkar är att alla av kvinnligt kön inte skall få en chans till utbildning. Pojkarna utbildas fundamentalt av människor som tolkar koranen på ett sådant vis att de blint litar på religionen.

Jag känner avsky för människor som sitter hemma i trygga Sverige och tar till SD-politik. "Sköt dig själv och skit i andra" är ju genomgående för alla som vill vi inte skall upprätthålla fred och frihet runt om i världen. Den dagen då Afghanistan har en tillräckligt stark försvarsmakt och polis, då skall vi börja dra tillbaka. Tills dess får vi se till att försvara fred och frihet. Jämlikheten att både pojkar och flickor skall få utbildas, får vi aldrig glömma.

För vad du än fantiserar ihop, så gör Sverige en enorm insats. Jag är villig att offra mitt liv för demokrati och säkerhet. Nationalismen både inom V och SD är hemsk.

Erika said...

Jag förstår inte vad som är så svårt att förstå?
Kriget är förlorat.
Packa ihop och åk hem.

Daniel said...

Att säga att vi inte gör en insats i Afghanistan är att nedvärdera alla de soldater som riskerar sina liv dagligen där nere. Precis som Backman säger så kan man ju fråga sig vad som hade hänt med Afghanistan. Och att påstå att de dör för en borgerlig regering är dumt då alla där är där av egen fri vilja, och för att de vill göra skillnad för människorna som lever där.

Och du har aldrig övervägt att politikerna också kan vara mänskliga och av samma orsaker som soldaterna som är där tycker det kan vara en bra idé? Jag köper att det är mycket politisk prestige att ha närvaro i Afghanistan men jag tror inte en sekund på att det är den primära orsaken.

För övrigt: Folkpartiet är de som är mest för insatsen i Afghanistan, inte moderaterna. Du ger dig på M bara för att de är frontfigurerna i något du inte gillar, alliansen. Och glöm inte bort under vilkas ledning insatsen startades 2002...

Char said...

Härligt att se så många kloka kommentarer på ett så fullkomligt världsfrånvänt inlägg! Well said everyone (utom Erika...)

Erika said...

2002 Var allt i ett helt annat läge.

Förövrigt har jag aldrig sett så många med världskrigskomplex.

Det måste vara så att det sitter en massa gubbar och plitar till morgonkaffet och känner någon slags stolthet för att Sverige får vara med i ett krig som redan är förlorat.

Bara vi får vara med så.

Daniel said...

Till att börja med: Jag är en 19-årig miljöpartist från Stockholm som jobbar med IT. Och jag dricker inte kaffe. Jag vaknade i morse och läste i tidningen att en svensk dött i Afghanistan. Jag kände stor sorg för den döde och mina tankar går ut till hans familj och vänner. Jag kände inte hat och motvilja mot regeringen som skickat soldaterna dit. Vad sägs om att du slutar med de personliga påhoppen och försöker dig på lite riktiga argument istället? Vad föreslår du som det bästa förslaget? Sverige snarast drar tillbaka alla soldater och överlåter operationen till någon annan (USA?)? Då skulle antagligen bara fler amerikaner dö, och varför skulle deras liv vara värt mindre än ett svenskt? Ponera att alla länder drar tillbaka sitt stöd. Kan vi verkligen hoppas att Afghanska staten kan hantera situationen utan att det leder till en massa civilas död eller frihetsberövande? Afghanska civila, som jag vill tillägga att jag tycker är värda exakt lika mycket som vilken annan människa som helst. Tycker du det?

Per said...

All that is necessary for the triumph of evil is that good men do nothing.
exakt samma resonemang som du för hade man under balkan konflikten också och där tog det 15 år innan det blev någorlunda bra.
med det i tanke så inser man att det kommer ta tid att vända runt afghanistan som betydligt mer outvecklat än balkan.

vad föreslår du att man ska göra åt afghanistan istället då, bara lämna det? om du vill att vi ska dra tillbaka måste du ha nån konkret ide om vad man gör sen.

för övrigt så kan jag informera dej om att man tar beslut framåt i tiden(riksdag) dvs för styrkan som är där nu tog man beslut 2009 och då var alla partier med utom vänster som likt citatet överst väljer att pilla navel

Micke said...

Hade det varit en rödgrön regering så hade vi fortfarande varit i Afghanistan och Kenneth hade tyvärr råkat ut för detta öde ändå.
Håller med den tidigare kommentaren om att du bara använder detta för att skapa en oppinion mot något du inte gillar...
Lite osmakligt på vilket sätt du gör det tycker jag. och att du sedan tar all heder ifrån det han dog för kanske inte gör saken bättre...

Anonymous said...

Erika är bara ytterligare en fjantbrud som inte förstår vad som händer i den riktiga världen.
Vi som strider för att idioter som Erika inte skall behöva möta en terrorist i Sverige gör detta lika mycket för folket i Afghanistan som för att skydda Sverige. Tyvärr finns det folk som Erika som är så imbecilla att de inte förstår vilka faktorer som ligger bakom detta.
Basker av för vår stupade hjälte.
Honneur et Fidélité

Erika said...

Att skit ser ut som skit, luktar som skit och känns som skit gör att man kan utgå från att det också är skit.

Afghanistankriget är helt omöjligt att vinna därom är alla överens.

Att då konstatera hur svassandet för Nato inte minst från de borgerliga politikerna också fortsättningsvis resulterar i en vilja att offra unga svenska människoliv är inte att nedvärdera situationen det är att konstatera fakta.

Jag antar att samma insändarskribenter månne önskat att vi varit med i Vietnam-kriget också?

Om ni vill veta vad spekulationer är så läs kvällstidningarna som frossar i händelsen
Anklaga inte mig för att använda en död soldats namn som bollträ när ni själva gör det.

Vill ni veta vad hyckleri är så lyssna till Tolgfors och Reinfeldts kondoleanser.

Till sist kommer också amerikanarna lämna Afghanistan skall Svenskarna vara kvar då också?

Näe naturligtvis inte.

Vad är det som är så svårt och omöjligt att förstå?
Det tycks uppenbarligen saknas brist på både framförhållning och analysförmåga.

Sixth said...

Just det Erika,
Dina åsikter är skit, ditt förstånd är skit och ditt resonemang är skit.
Med andra ord måste du även lukta skit och se ut som skit då du helt uppenbart är skit.

Sverige är inte involverade i ett krig mot Afghanistan - Sverige är en av 47 nationer som stödjer en fredsbevarande insats i Afghanistan.

Innan du åter börjar kasta skit bör du skaffa dig grundläggande kunskap om det du kastar skit mot.

Erika said...

Eftersom en majoritet av sveriges befolkning anser som jag så kan knappast mina åsikter vara skit.

Dessutom har jag rätt.
Tolgfors står och hymlar någon slags förfalskad sorg då han mycket väl vet att han för att inte behöva rusta ned hela försvaret måste ha utlandstrupper.

Dessutom är den fredsbevarande insatsen inte speciellt fredsbevarande som märkts.

Den är en illusion, en synvilla.
Så fort amerikanarna lämnar landet återgår allt till det vanliga igen.

Men du menar alltså att vi skall vara kvar där efter att amerikanarna har packat i hop och åkt hem?

TomHopkins said...

Ingenting i ditt resonemang håller - alls.

"Kenneth Wallin dog för att Sten Tolgfors och hans anhang bestämt (utan någon folkomröstning) att vi skall vara i krig mot Afghanistan när andra länder drar sig tillbaks."

Vilket krig _mot_ Afghanistan?
Name your sources.

Att kasta ur dig att soldaterna, män som kvinnor, som har tjänstgjort eller tjänstgör i Afghanistan inte har en egen vilja är bara skrämmande; hela systemet bygger uteslutet på frivillighet. Det har visst skett en förändring i att man kan skicka anställda inom försvarsmakten på tjänstgöring utomlands - det är en helt annan diskussion som inte hör hemma här och nu.

Jag gör ett antagande, som enligt min ringa kontakt med din person - eller i alla fall dina bloggistiska åsikter - av allt att dömma stämmer att du har en total avsaknad av att i ditt framförande av dina åsikter saknar fakta!

Jag visar hur det går till - ett litet citat om på vilka grunder vi började våran insats i landet i fråga:

"Det föreslås att regeringen ställer en väpnad styrka om högst 45 personer till förfogande under högst sex månader som ett svenskt bidrag till en multinationell säkerhetsstyrka i Afghanistan efter ett beslut av Förenta nationernas säkerhetsråd."

Källa: Länk.

Inte så mycket allians där inte.

... och jag kan fortsätta med - fakta.

... och lite till? - fakta.

Jag tror inte ens i min vildaste fantasi att du kommer att läsa alla tre; men hoppet är det sista som lämnar människan.

Lev väl.