Wednesday, October 20, 2010

Malmö oroar

Powered by FeedBurner

Professor Jerzy Sarnecki drar paralleller till den senaste tidens skottlossningar mot  invandrare och Lasermannens härjningar i början av nittiotalet.

Detta enligt tidningen SvD  i deras artikel om de misstänkta attentaten.

Även under nittiotalet hade vi en upphetsad debatt om invandring och vad som oroar nu är de skottlossningar mot invandrare som förblivit ouppklarade.

Det finns en uppenbar risk att  samhällets ändrade moral drabbar invandrare precis som den redan drabbat främst arbetslösa och sjuka människor.

Samhällets hårdnande klimat drabbar de människor som redan är mest utsatta.

Nyfattiga och socialt marginaliserade under den Moderatstyrda parollen att "Arbete går före Bidrag" trängs människor undan i samhället och detta kan i sin tur leda till olika former av övergrepp mot dessa.

Vad vi nu upplever är en samhällskropp i fritt sönderfall där individintressen alltid går före det allmänna - ett Sverige där man frångått devisen att alla är lika mycket värda.

Det finns ingen sådan betraktelsegrund i det Moderatstyrda Sverige där man enligt de spekulationer som framförts nu alltså också skjuter mot invandrare.

Vi går en dyster framtid till mötes i en framtid där människors lika värde blir till ett rått skämt för de styrande att hånskratta åt medan de styr samhällsskutan allt längre ned i avgrunden.

Vi får hoppas att dagens borgarstyrda Sverige inte på något vis får tjäna som föregångsland till de andra nationerna i EU.

Ett Tyskland där man avlossar skott mot invandrare vore en mardröm.

SvD

3 comments:

Goten said...

Var inte Hitler invandrare?

Anonymous said...

Har hon gått i vinteride månntro ?

http://www.youtube.com/watch?v=8X5vKHiHYws

Anonymous said...

Har du noterat hur totaltyst det blev om den högst sannolikt utförsäkrade skytten i Malmö ?

Vad drar du för slutsatser ?

OT Filmtips:

http://www.youtube.com/watch?v=MAZFplZuICg
http://www.youtube.com/watch?v=rTOM6qzmjYY