Monday, December 6, 2010

Stenkastningen fortsätter

Powered by FeedBurner

Ordföranden i riksdagens justitieutskott, Morgan Johansson ger sig nu tillsammans med bandhundarna i vänstern på regeringens numera inte så längre hemliga kontakter med jänkarna.
Johansson tycker att uppgifterna om de informella kontakterna  med USA är mycket uppseendeväckande och i och med detta uttalande gör han sig så dum som bara en sosse med betongkostym kan bli.

Skall han försöka lura i folk att inte sossarna har haft liknande kontakter genom åren?

Nu krävs det avgång av justitieminister Ask som i och för sig har framträtt i TV och sagt  att hon inte visste om någonting vilket hon naturligtvis gjorde.

Vänsterpartiet vill å andra sidan att en sanningskommission tillsätts för att reda ut vem som sagt vad till vem och varför.
Och det kan de väl göra.
Vänsterpartiet är antagligen de enda som skulle komma helskinnade genom en granskning.

Under tiden i takt med att fler uppgifter läckts ut så fortsätter stenkastandet både på politikernivå, på insändarsidorna samt på bloggarna.

Svensk utrikespolitik har blivit inrikespolitik och medias makt över det hela är ungefär i paritet med George Soros inflytande över den svenska kronan under åren som de borgerliga helst vill glömma.

Att regeringsföreträdare eller tjänstemän fört informella diskussioner med främmande makt är något helt naturligt och näppeligen något att hetsa upp sig över.
Ett lands framgångar beror till stora delar på samma ingredienser som du blir, tja....säg en framgångsrik Twittrare eller Facebookare.

Det handlar om allt annat än det formella tillvägagångssättet.
Begreppen transparans och tillgänglighet har genom Internet visat sig vara grundläggande i hur man skapar och utvidgar kontakter.

Hur lämpad man som regering är att skapa dessa informella trådar i de internationella kontakterna avgör också vilken plats man får på den arena där till exempel Carl Bildt agerar med eller utan för stor kostym.
Det är inget att hymla om.

Troligtvis ligger regeringen ganska långt bakom andra länder som på grund av delaktigheten i olika krig kommit att flätas närmare USA.
Men vi har gjort våra tappra små försök.

Antagligen har vi liknande kontakter med ryssar och kineser och för inte så länge sedan i samband med Muhammedteckningarna var de informella samtalen med diverse arabländer inte något som svensken i gemen brydde sig så värst mycket om.

Att för de händelser som nu uppdagats skull kräva att vår justitieminister skall giljotineras är något övermaga då anklagarna knappast själva har rent mjöl i påsen vilket också framkommit i andra dokument.

Framför allt är det dock irriterande att Wikileaks samt övriga media skall ha ett sådant inflytande över hur det här landet numera sköter sina inre angelägenheter.

Måste det alltid bli en sådan såpopera av allting här i landet?
Och kan inte drama queens som Morgan johansson först betrakta bjälken i sitt eget partis öga innan...

Lite värdighet...please

Ni är våra folkvalda, sluta bete er som idioter.

SvD
Expressen
DN
Dagen

No comments: