Sunday, May 13, 2012

Mobbad Åkesson vinner i längden

Powered by FeedBurnerJag vet att det inte gör sig att kritisera Sverigedemokrater i en blogg för då får man snart hundratals kommentarer från mer eller mindre upprörda partivänner som tagit på sig offerkoftan.

Det är lite samma sak när man ger sig på Kristdemokrater och visst finns det många beröringspunkter mellan de bägge partierna.

Det är längesedan som KD var ett i egentlig mening kristet parti. Kristus har åkt ut med badvattnet och inte ens partiledaren är väl särskilt kyrkfrom - gammal brukspöjk från Degerfors som han är.

Fortfarande har man emellertid de flesta förbunden med sig. Men bli inte förvånad om en eller annan pingstvän röstar på SD.

Man skulle kunna säga att SD och KD är olika på så sätt att det ena partiet vill bevara kyrkorna för religionens skull medan det andra betonar traditionerna.

Det är under alla omständigheter hedervärt att man under rådande kyrkofientliga styre värnar om våra kristliga traditioner. Man hör aldrig Reinfeldt ta strid för frågor som har med vår kyrka och dess institutioner att göra, men så är kyrkan skild från staten och får klara sig på egna ben alltmedan medlemsraset fortskrider.

Det verkar onekligen som om vi ska få ett religionsskifte i framtiden och just detta är något som skrämmer vettet ur både Kristdemokrater och Sverigedemokrater.

Man har alltså mycket gemensamt.

En par saker skiljer dock.
Sverigedemokrater mobbas av etablissemanget och får på så vis mindre utrymme än de andra partierna.

Kristdemokratiska partiet å sin sida må ha åsikter men är sedan länge en integrerad del av Moderaterna.

Som en liknelse kan nämnas tv-serien Falling skies som väl går på svensk tv?
Den handlar om invaderande rymdvarelser som fångar in barn och sätter på dem en slags sele som gör att de kan kontrollera dem.

Precis så fungerar det mellan Moderater och Kristdemokrater.
Moderater är en överlägsen ras som styr kristdemokraterna med sina tankar.

Varför skall egentligen den som är kristen rösta på ett parti som är helt i beroendeställning av Moderaterna?

Tror att Åkesson gör helt rätt i att flörta med de traditionella Kristdemokraterna.

Tack vare att man mobbats har man fått väldigt lite utrymme i media för sina åsikter.

Detta behöver dock inte vara någon nackdel, se bara hur bra det gått för Socialdemokraterna att hålla sig borta från uppmärksamheten.

Man kan säga vad som helst om Sverigedemokraterna men sanningen är att de har framtiden för sig.
Nästa val kommer att handla om 14-15 %.
Det finns så otroligt många som inte törs säga i en Gallupundersökning att de röstar på partiet tack vare skamstämpeln.

Lättkränkta är de i alla fall fast det kanske inte är så konstigt när man ständigt blir attackerade.SvD
SvD
DN
DN
GP

2 comments:

Anonymous said...

Bra skrivet

Pappan said...

Din prognos verkar sannolik. Det toklustiga är att om man granskar SD:s principprogram så finner man ett program som de flesta partier skulle ha skrivit under på innan Palme och 1968. Inga konstigheter egentligen. Ett lite gammeldags parti med det egna landets bästa som sin centrala angelägenhet.

Kan man förstås tycka vad man vill om men det som är konstigt är att det uppfattas som konstigt att vara sverigedemokrat.

Pappan