Tuesday, July 24, 2012

Akta så att inte datapolisen kommer och tar dig

Powered by FeedBurnerSom vi alla vet klagas det då och då på polisens bristande resurser. Inbrott, personrån och våldtäkter förblir olösta och cykelstölder skall man bara inte tala om. Svensson kvider när vardagsbrotten kryper inpå och har man råd flyttar man till ett område för etniska svenskar mitt i livet och nöjer sig med detta.

För oss andra innefattar livsbetingelserna ett evigt skyddande av de personliga ägodelarna samt en gnagande rädsla för att behöva gå den där slingriga skogsstigen till lägenheten i förorten eftersom man inte har råd att åka taxi då man varit ute på galej.

Polisen syns nästan aldrig till och allt för länge sedan var det som Kling och Klang patrullerade stadens gator med sablar vilka de emellanåt med stor entusiasm rände i huvudet på den illvilliga ungdomen.

Ingen finns där ute för att vakta buset och det är lätt att känna sig uppgiven och främmande inför ett samhällsklimat skapat av politiker som inte verkar ha en aning om hur man skyddar sitt eget lands befolkning utan att bli fascister för den sakens skull.

En sak är man dock bra på.
Sverige ligger i framkant när det gäller att spionera och samla data kring allmänhetens göromål på nätet, och som om inte det vore nog är man också alldeles utomordentligt duktiga på att se till att de multinationella film och musikbolagen får användning av ett system som när det sattes i bruk enkom var till för att skydda mot terrorister.

Ja, detta enligt ansvariga politiker.
Minns dessutom detta.


Nu åtalas fildelarna på löpande band och äntligen kan polisen slå sig lite för bröstet. Man kanske inte klarar av att gripa rånarna, inbrottsjuvarna eller våldtäktsmännen, men de människor som sprider kultur olagligt är i alla fall fast i nätet. Det må vara bra gjort av vår polis att utföra politikernas direktiv. Frågan är dock hur detta skall få någon att känna sig mer trygg i samhället?   AB SvD

2 comments:

Magnus said...

Japp det är vad polisen klarar av numera. Jaga fildelare, fortkörare samt tullbeslag. Riktiga brott klarar inte polisen av.Dina och mina Skattepengar slösas bort i Reinfelds Sverige på brott som inte kräver någon kompetens i huvudtaget. Rent slöseri med resurser. Men det är klart Hollywood är 1000 gånger mer viktigare än vanligt folk och dess problem.

ToBIT said...

"Reinfelds Sverige" Jag tror dock det inte har någon betydelse skulle skett ändå varken reinfeldt hade suttit i makten eller inte.

håller med att rättsväsendet inte klarar av något som har med brått att göra längre.

en annan åkte på misshandel för några år sen men åtalade kunde skatta sig ur detta och ingen bryr sig om man ska göra en riktigt lång historia kort.