Monday, July 30, 2012

Ett besök i björkarnas stad

Powered by FeedBurnerVästerbottens pärla och Norrlands huvudstad kallas den emellanåt, staden som lockar med sin genuina blandning av historia och framtid.

Från sin position vid Umeälven och med anor från 1300-talet, har utvecklingen gått från enkel samlingsplats till dagens lilla storstad. Umeå har genom historien erfarenhet av såväl bränder som krig men där har alltid funnits framgångsrika människor som genom flit och idérikedom lyft staden.

Umeå är en levande nöjesstad och man kan besöka ett flertal festivaler - inte minst den årligt återkommande "kulturnatta" som lockar en stor del av stadens befolkning.
Staden är dessutom utsedd till Europeisk kulturhuvudstad 2014 med Norrlandsoperan som bärande kulturscen.

Sedan mitten av 1960-talet är Umeå också universitetsstad vilket har lett till expansion och byggande av nya bostadsområden. Staden är värd för unga människor som sökt sig till de prestigefyllda utbildningar som universitetet erbjuder.

Sist men inte minst är Umeå också björkarnas stad med sina alléer och vackra omgivningar.
Umeå har med andra ord mycket att erbjuda, och för att göra det enkelt att hitta ett utmärkt boende finns en tjänst som är specialiserad för att ge dig bästa service.

"Hotell i Umeå" har man samlat presentationer av olika boenden komplett med både byggnader och bilder inifrån varje enskilt hotell. Man engagerar sig för att på utförligaste sätt underlätta för den som söker ett hotell med en god natts sömn.

Kanske vill du bo centralt eller nära till flygplatsen? Det är inga problem med den lista som tillhandahålls och det finns dessutom en kartmeny som du hittar i sidomenyn för varje hotells informationssida.

Aldrig har det varit enklare att uppleva den fantastiska staden Umeå. Du som reser behöver inte tänka på att jaga hotell som passar just dina behov. Lämna bara över det till "Hotell i Umeå" så ordnar sig allt efter bästa förmåga.No comments: