Wednesday, October 10, 2012

Karlsson berikar Sverige

Powered by FeedBurnerNu tänker den gamle flyktinghandlaren Bert Karlsson tjäna pengar på krigens offer igen.
Vid Stora Ekeberg kommer runt 150-200 flyktingar få gå och ha det trist medan de väntar på besked om de skall bli rumsrena svenskar eller skickas tillbaks.

Redan i början av 1990-talet var Karlsson värd för ett stort antal flyktingar vid Stora Ekeberg, men efter att en konflikt uppstått mellan Karlsson och Invandrarverket fann han för gott att sälja fastigheten. Samma fastighet som han nu alltså köpt tillsammans med en kompanjon.

Bert Karlsson beskriver i sin bok "mitt liv som Bert" hur affärerna blomstrade sist han var flyktingvärd och om jag inte minns fel raljerade han ordentligt över Invandrarverket.

Med tanke på hur flyktingprognoserna ser ut inför framtiden är det märkligt att inte fler gör som Bert. På en del håll i Sverige kan man köpa fastigheter hyfsat billigt och allt man behöver tänka på är att det väsentliga fungerar sedan kan man räkna sedelbuntar hela nätterna

Migrationsverket vill bli din bäste kompis så se över uthusen, kanske kan även du få uppleva den genuina lycka och lisa för själen som följer av att hjälpa trevliga flyktingar som tacksamt tar emot tak över huvudet.

Bert Karlsson föresten är en affärsman av den gamla hederliga modellen. Det vill säga, han låter aldrig sina personliga åsikter hindra att han gör en god affär.

Så skall en slipsten dras.

SvD

No comments: