Wednesday, December 2, 2009

Bodström - ett universalgeni

Thomas Bodström är en i verkligt klassisk mening äkta renässansmänniska.
Med sina omtalade talanger att kunna diversifiera sig framstår han allt mer som den moderna tidens Leonardo di ser Piero da Vinci.
Hur många strängar på sin lyra har inte denna gudabenåvade gosse Ruda där han med lätthet skiftar mellan rollen som riksdagsman och advokat för att i ett enda slag även briljera som en av vår samtids främsta författare?

Naturligtvis känns Sverige som någonting alldeles för litet och inskränkt för en man av sådana dimensioner - hur hemskt måste det inte vara att ständigt behöva bära denna tvångströja av att ha människor omkring sig som begriper så lite när den stora världen hägrar utanför trångheten?
Först utanför landsgränsen kan universalgeniet växa på alla intellektuella bredder, och först där kommer människor att förstå hans rätta storhet.

Med bravur och hjältemod tänker han därför på plats ge sig i kast med att gästföreläsa för det amerikanska folket, vilka med gapande munnar, bländade av det storartade naturligtvis kommer att omfamna det med excellens framförda.
Dessutom kommer efter emigrationen, bloggandet och bokskrivandet att nå ständigt nya höjdpunkter då Bodström som ingen annan före honom kan förmedla sina intryck från det stora landet i väster till plebejerna som lämnats kvar där hemmavid.

Men kommer då vi som vant oss vid förmånen att känna denna mans politiska storhet gå miste om det geni som upphöjt vår nation och gjort våra sinnen upplysta?
Ingen oro skall kännas - ty oavsett vad man skulle kunna tro tänker inte den storartade helt överge oss.
Med sin sedvanliga blygsamhet har den magnifike meddelat att han vid en socialdemokratisk valseger även kan tänka sig att bedriva en ministerpost som bisyssla.

Ha alltså förhoppning.
Den briljanta ämnar inte svika oss helt.
Vid tid och tillfälle kommer hans närvaro återigen att gynna oss med politiska beslut formade och stöpta till det ljus det här landet så väl behöver.

SvD

14 comments:

Anonymous said...

Vackert skrivet!
Det är sällan man läser så vacker svenska nuförtiden, i synnerhet inte när ironi är huvudtema.
För att vara petimeter: 'den magnifika' kanske hellre skulle benämnas 'den magnifike', i maskulinum.

Max

Erica said...

Tack!
Du har naturligtvis rätt.

Nils Dacke said...

Visst är han ett universalgeni, den gode Bodström eller kan det bara vara ren och skär ambition efter makt?

Grattis till den fina texten!

Erica said...

Tack!
Ja se den där Bodström..
Han är nog en sökare.

Anonymous said...

Du har helt rätt. Även om den upphöjdes sken länge värmt oss här i vår nordliga avkrok vore det gement av oss att betunga denna man bland män med de bojor hans närvaro i vår riksdag för med sig, när en sådan högt svävande fågels blick för honom långt bortom de små människornas skara.

Flyg, Bodström, flyg! Kanske återvänder du en dag med sällsamma historier om märkliga folk med sedvänjor som vi, den beundrande skaran, inte ens kan föreställa oss.

Anonymous said...

De tjänar nästan 10 arbetarlöner. Moderaterna är en sak, men att sossarna fortfarande hävdar att de representerar arbetarklassen är bara båg. Det är klart ens politiska intressen påverkas av den sortens löner.

Anonymous said...

Bodström är en äkta gåsleversocialist!

Erica said...

Visst är det ett problem att sossarna och moderaterna numera är till förväxling lika.
Girigbukar och förskingrare av välfärd som sätter sig själva före väljarna när det borde vara tvärtom.
Det blir ett kallt och hårt land när sådana människor sitter vid makten.

Ulmerkotten said...

Jag tyckte din blogg var riktigt kul! Tack!

Först tänkte jag att detta är ett stort skämt. Men sedan tänkte jag att du lagt ner för mycket skrivtid och sökande i ordböcker efter superlativ, så någonstans där är vi.

Vidare funderade jag på om du inte är Bodströms svärmor, med tanke på den dröm det måste vara att ha en sådan svärson. Fotbollsspelande käck grabb…

Men slutsatsen är att om man tycker att en av ledarna för ett arbetarparti ska tjäna 2MSEK, strunta i sitt riksdagsuppdrag för att jobba som "flyktingadvokat", fullt medveten om att 99% av de som kommer till detta land är rena ekonomiska invandrare, driver igenom avlyssningslagar, och ska åka till USA för att det är viktigare än att sitta i Riksdagen...kopplingen mellan hans beteende och forna DDR-politiker är ganska uppenbar. Då får du nog skapa en egen fanclub. Du och din spegel blir nog alla medlemmar.

Erica said...

Behöver verkligen inte någon fanclub.
Är blott och bart ett verktyg för högre ändamål.
Alla har vi vår agenda - så även du.

Ulmerkotten said...

Jäpp, alla vill tjäna pengar. Ett högre ändamål.
Ändamålet helgar medlen. Universalgeni...

Ulmerkotten said...

Jäpp, alla vill tjäna pengar. Ett högre ändamål än politiskt ansvar för samhället och väljarna.
Ändamålet helgar medlen.
Universalgeni? Eller klockren kapitalist som representerar arbetarklassen?

Jan said...

Världen blir vackrare av att det finns personer som bemödar sig med att skriva texter som denna. Tack.

Erica said...

Tack för all respons!