Monday, December 7, 2009

Tragiskt samhälle

Med den nyvunna rätten att slingra sig in i människors mest privata - deras hem - sitter en beskäftig ordförande för Ifpi och breder ut sig.
Något, vilket naturligast borde betraktas som hemfridsbrott synes av denna Ludvig Werner vara den hederligaste sak i världen.

"Längre fram kan Werner tänka sig större anmälningar, till exempel att skicka in hundra anmälningar på en gång."

Så mycket integritetskränkande och snokande blir det enligt Werner, att klumpanmälningar kan tänkas omfatta hundratals människor - först då blir antagligen signalen tydlig nog för att den "normala" fildelaren ska förstå och upphöra med sina "aktiviteter".
Barn skall jagas och deras familjer bötfällas, ingen går längre säker för de självutnämda poliserna.

Genom subventionerade fluktare - så skall sverige med lag byggas.

"- Vi har kunnat ladda ner ett 50-tal låtar från honom. Han har tillgängliggjort 10 000-tals låtar och även film. DC är fortfarande väldigt populärt i Sverige och han är en ganska normal DC-användare, säger Ifpis jurist Magnus Mårtensson."

Hur kan det komma sig att Mårtensson redan vet att det är en man de har anmält när syftet med anmälan är att tvinga internetoperatören att lämna ut den misstänkte fildelarens identitet?
Ett väldigt märkligt beteende från en jurist som nog borde ha lärt sig att vakta sin konversation - i synnerhet när det gäller kontakten med media.

Vi lever i en tragisk nation där det spioneras på stora delar av befolkningen för att utländska skivbolag vill det.
Där det tydligen är meningen att domstolar skall bli sittandes med mängder av skitmål när det är så uppenbart att Sverige har allvarlig brottslighet som borde prioriteras i stället
Ett så sorgligt land där i stort sett allt du gör omfattas och detaljstuderas genom ett större bevakningspaket varav Ipred utgör en del.

Varför reagerar inte människor?
Hur kan tillvaron i ett samhälle manipuleras så genomgående att dess innevånare står helt stillatigande när allt de borde ha anledning att anse vara privat säljs ut?

Det är aldrig rätt att någon annan än det berör ska få läsa din post, lyssna till dina konversationer eller bygga mönster baserat på dina relationer.
Och det är fan ta mig inte rätt att någon slipprig avlönad skvallerbytta skall få ha rätten att ange och dra dig till domstol för att du gillar att byta musik med dina vänner.

Tro aldrig någonsin på motsatsen.

SvD

No comments: