Friday, March 19, 2010

Tre små mutkolvar

Två moderater och en centerpartist har låtit bjuda sig på resor hit och dit - allt sponsrat och betalt av mäktiga ekonomiska intressen.

Åklagare tittar nu på om det måhända finns några oegentligheter förknippade med trivselresorna.

Det hela utspelade sig för flera år sedan och sakta mal möjligen rättvisans kvarnar - nu är det valår och det är väl ett så gott tillfälle som något att röra upp dyngan från bottnen.

Personligen ser jag inga bekymmer med att några liberaler reser runt och bor på Vattenfall och Shells bekostnad.

Jag menar- vad annat är att förvänta sig från dem?

Det rör deras intressesfär och vädjar till deras innersta instinkter som högermän.
Liberaler skall företräda storintressen.
Det är som livsluft för dem.

Varför ta i från dem det?

De flesta riksdagsmän har säkert något som de håller högt och är på så vis mutbara.

Moddarna och centerpartisterna gillar att glassa runt på olje och kärnkraftsbolagens domäner.

Sossarna gillar något annat, och miljöpartiet fick inte ens åka till Köpenhamn på miljökonferens, men tar säkert igen det på något annat sätt.

Vänsterpartisterna saknar nog sitt gamla favoritresemål DDR, men borde gå att lura med sig till något annat trevligt ställe.

Ingen vill väl egentligen betala om man lika gärna kan få det gratis.

Riksdagsmän tjänar helt enkelt för bra för att inte vara korrumperade.

Väl bekomme.


7 comments:

Anonymous said...

Otaliga är de exempel där Socialdemokrater eller tjänstemän med nära band till Socialdemokrating och/eller LO har tillskansat sig fördelar.

Det vore ärligare att tillstå att fenomenet existerar på bägge sidor blockgränserna än att låta påskina att detta skulle vara ett förment borgligt fenomen.

Eller hur var det nu med Mona Sahlin och hennes utnyttjande av det offentligas kreditkort för privata inköp?

Wunder said...

herr/fru/fröken Anonym! Vadan denna släng mot socialdemokraterna? Artikeln handlade om ett fall där det råkade vara två moderater och en centerpartist. Tycker du att rättvisa kräver att man letar upp två socialdemokrater och en vänsterpartist som balans?

Dessutom - just i denna blogg så togs den mänskliga egenskapen att gärna bli bjuden på sånt man vill ha upp.

Anonymous said...

Kära Erica - du måste förstå att sanna liberaler måste få göra vad de vill, det är både "rimligt och relevant".

Skulle ett beteende hamna utanför det som kallas allmänt rättsmedvetande - att man undanhåller skatt, inte betalar avgifter, låter sig bjudas på resor, mat eller dryck (speciellt innehållande alkohol) - ja då finns det alltid liberala kommentatorer som drar paralleller med vänstern.

Låt oss konstruera ett fiktivt fall; skulle låt säga en moderat politiker låta en utsatt person bo t ex i ett förråd som politikern ägde för kommunala medel skulle nog de flesta anse att detta vore moraliskt förkastligt.

Men skulle du välja att kommentera detta finge du nog många svar om Toblerone, tsunami och hur det var hos Stalin. Det finns nämligen bara koppling mellan handling och ideologi på vänsterkanten.

Enligt liberla ideologi ligger det till så här: När en vänsterperson gör något felaktigt så beror detta på den politiska villfarelsen. Skulle en liberal råka göra något felaktigt beror detta på slump, det finns intet i handlingen som kan härledas till det ideologiska synsättet.

Kapiert?

Anonymous said...

Är det inte bättre att de åker på företagens bekostnad än på skattebetalarnas?

Anonymous said...

Kanske vore det allra bästa att våra dj-a politiker oavsett färg stannar upp ett ögonblick och reflekterar över på vilkas uppdrag dessa agerar och hur mutresor och annat skulle kunna påverka oförvitligheten i rollen ?

Erika said...

De enda tillfällena där politiker bryr sig om oförvitlighet är under valår, och knappt ens då.

Mona utgör ett undantag, hon är som bekant ständigt påpassad.

Jag tycker inte att den där tobleroneaffären är något att tjafsa om längre.
Mycket slarv och försumlighet när det gäller den människan just då, men hon är i alla fall inte köpt av några storföretag.

Däruti ligger en väsentlig skillnad.

Vi får vad vi röstar på, och aldrig i livet att jag medvetet skulle rösta så att Vattenkraft eller Shell får otillbörlig makt på grund av mutade politiker.

Anonymous said...

Då tycker jag nog det är betydligt mer graverande med sossar som umgås med Bilderberggruppen, det inger inget direkt förtroende.

Vi har haft åtskilliga förrädare i den här församlingen på senare år som vid lämpligt tillfälle glider över i motståndarlaget och inkasserar sin belöning. Antar att det är där förklaringen till de 35% ligger.