Wednesday, September 29, 2010

Låt Anna vila i frid

Powered by FeedBurner

Anna Lind var en av de människor som kunde ha styrt in Sverige på en framgångsrik väg utan den oro så många känner i dag trots att Borg, Schlingman och vår egen Fredrik läser innantill och försäkrar att så icke är fallet.

Anna Lind var raka motsatsen till Reinfeldt.
Hon var sprudlande, kvick, ytterst intelligent och en i det närmaste självklar arvtagare till Ingvar Carlsson.
Med henne hade vi haft utmärkta kontakter med yttervärlden och jag är säker på att hon och Obama hade funnit varandra rätt snabbt.

Ibland kan man se på människor hur de riktigt lyser av någonting som bara kan kallas energier vibrerande av positivitet.
En sådan person var Anna.

Det som hände henne var en fruktansvärd tragedi, inte minst för Sverige som nation.
Många glömmer också vilka goda vänner Mona Sahlin och Anna Lind var.

En svagare människa än Mona hade knäckts av allt som kom som på ett radband vid den tiden.
Moderaterna ville gärna få det till att Mona var en svagsint människa när hon i själva verket gjorde det nästan omänskliga arbetet att återhämta sig, reda upp sitt privatliv. (som ingen egentligen hade med att göra) och komma tillbaks som den stabila och lugna människa vi känner henne som nu.

Anna Lind hade utan tvekan varit en av Sveriges starkaste ledare om inte den olycksalige serben "råkat" komma i hennes väg med sin slöa kniv.

Att nu så långt efteråt försöka utröna om några fel begicks av vårdpersonalen  när Anna i princip redan var död påminner om diskussionerna som snask och skvallerpressen ägnade sig åt efter lady Dianas frånfälle.
Ska vi hamna i sådant klet när det gäller svensk dagspress också då har vi förlorat något mycket viktigt på vägen, nämligen objektiviteten.

Tänker SvD samt DN bli Sveriges svar på den Engelska tabloiden "The Sun" eller vad är det frågan om?
Dessutom tycker jag att man skall behandla "kalla fakta" med nonchalans och välja något bättre att titta på.
Spekulations TV för att sälja reklamplatser är något som tv 4 blivit experter på.

SvD
DN
Socialdemokraterna

4 comments:

Anonymous said...

Redan när detta inträffade var det många inom "läkarskrået" som misstänkte att omhändertagandet inte var optimalt, att AL hade haft bättre chanser att överleva om hon inte varit en kändis som några läkare med fina titlar ville visa sig duktiga att operera på. Om en granskning kan leda till att eventuella misstag inte upprepas har hon inte dött förgäves.

Erica said...

Jo det har hon.
Hon har dött förgäves, så sorgligt.
Hon bar arvet efter Palme inom sig och vi hade sett ett mycket bättre samhälle i dag om hon inte blivit mördad.

Mia said...

Ett mycket bra inlägg tycker jag och jag har samma åsikt i frågan. Hade det funnits misstankar om att någonting hade åsidosatts inom vården av Anna Lind borde det ha kommit i dagern för 6-7 år sedan. Jag har svårt att tro att det finns så mycket stuns i de tankarna när de presenteras först nu!

Erica said...

Tack för positiv feedback.
Annars är jag mest van vid att folk skäller efter mig.
Sköt om dig Mia och fortsätt att vara den du är.