Monday, September 27, 2010

Ondska

Så har det då hänt igen att en förståndshandikappad liten flicka blivit brutalt våldtagen och såld som sexslav.
Återigen.

Jag har mina egna teorier om ondska.
För mig är den ett levande väsen eller kanske energifält som söker sig till förhållanden där den kan få utlopp för sin inneboende livskraft ungefär som när man tänder eld på en brasved med tändsticka.
Låter det flummigt ok då.

Men  saken är den att allting blir värre.
För några år sedan hade vi i bästa fall ett fylleslagsmål som urartat och där målsäganden klarat sig med en blåtira och i värsta fall antagligen blivit slagen i skallen av en förmodat tom flaska Explorer.
Någon gång kunde en kniv komma fram och då komplicerades naturligtvis saken men oftast överlevde offret med några stygn och så var saken ur världen.

Förr fanns det någonting som kallades för sommarmord.
Det var oftast någon kvinna som blivit skändad och mördad med en regelbundenhet som gjorde att kvällstidningarna kunde sälja lösnummer hela sommaren och på det viset var ju deras ekonomi räddad.

Nu mördas det nästan någon varje dag i sverige och vi har slutat bry oss.
Men en stackars flicka som blivit så brutalt och ondskefullt utnyttjad som den begråtansvärda fjortonåringen, det är vad jag kallar ondska i högform.

Ingen socialhjälp verkar ha funnits för den har tillsammans med vårdpersonalen rationaliserats bort för att du skall få känna det där sköna prasslet av skattelättnaderna i fickan.

Nu händer sådant här allt för ofta, och inga resurser finns längre att ta utav för de har du köpt en ny villa altan eller swimingpool för.

Tänker du över huvud taget på att gamla blir inlåsta, bortglömda och hittas ihjältorkade för att hemtjänsten inte haft "tid" att titta till den gamla senila tanten.

Eller bryr du dig om att polisen har för lite resurser för att stå emot den brottsvåg som nu drabbar Sverige?
Herregud, en del poliser törs inte ens åka ut till vissa områden efter att solen gått ned.

Tänker du på det när du vet att sjuka lider i Sverige för att de pengar de får inte räcker till mat.
Funderar du det minsta på att du gör dig medskyldig till dödsfall, rån, mord och att din gamla mamma kanske inte blir väl omhändertagen med liggsår och fluglarver krälandes i varet och skiten.

Tänker du på det när skattesänkningarna prasslar så skönt i fickan.
Du bäste skattelättnadsvinnare är delaktig i den ondska du själv varit med om att rösta fram.

Jag skulle gärna betala hundratusen mer i skatt än vad jag gör nu om det vore möjligt att vi fick någon slags anständighet tillbaks.6 comments:

Anonymous said...

Varför är det så att ondska och islam kopplas ihop så ofta? De flesta, om inte alla männen är/var muslimer... Grattis Sverige, liksom?

natalie.s said...

Varför är det så att ondska och islam kopplas ihop så ofta? De flesta, om inte alla männen är/var muslimer... Grattis Sverige, liksom?

Erica said...

Jag vet inte vilken nationalitet männen hade men det vet tydligen du.
För mig är det inget religionsproblem utan ett mansproblem.
Lär dig att skilja på religion och kvinnoförakt eller som i det här fallet det vidriga man gjort mot ett oskyldigt barn.
Religion har ingenting med det att göra.
Det handlar om attityder och människor som inte är riktigt navlade.
Jag är säker på att de flesta av dem har digra brottsregister sedan tidigare och var fanns då de myndigheter som skulle ha ingripit redan då?

Jo...
De är bortrationaliserade för att du skall få sänkt skatt och rösta på Reinfeldt fyra år till så att han kan dra in ännu mer på samhällets resurser.

Jag tycker gott du kan känna dig delaktig i vad som hänt och händer snart sagt varenda dag i Sverige.
Har inte samhället resurserna för att klara av att gripa in i tid blir det så här.
men kom inte dragandes med några religionsfloskler.

Anonymous said...

Efter vad jag läst var i stort sett alla de inblandade, inkl flickan själv, romer. Liksom vid förra nästan identiska skandal.

Att säga att religion/kultur inte spelar någon roll i dessa sammanhang är att påstå att t.ex. svenska kvinnorörelsens arbete de senaste 150 åren varit helt fuktlöst. Väldigt naivt...

Mr_Skog said...

Vad hindrar dig från att betala in dina extra skattepengar? Det går säkert att öronmärka hundratusen för socialtjänsten i Malmö!

Anonymous said...

Ojdå, var det mitt fel? Då är det väl även DITT fel Erika för jag antar att även du har rösträtt?
Det verkar iofs som att du bor i USA så vi får väl hoppas att du inte har betalar skatt i USA istället för Sverige. Då skulle du dels vara skyldig till det som hände flickan i Sverige eftersom du inte bidrar alls till statsfinanserna i Sverige OCH till USAs framfart i Afganistan och Irak. Tänk på vad din "tax" går till nästa gång du köper din latte.