Sunday, October 3, 2010

Ja vad skall man säga

Powered by FeedBurner

En skitregering sedan en skitriksdag och ett skitparti mitt emellan.
Ta nu och välj den där Härstedt som talman, karln har bevisligen överlevnadsförmåga det har han visat förut.
Och det hedrar honom att han aldrig slagit mynt av det.
Estonia måste ha varit en hemsk upplevelse.
Antagligen fick man sparka undan händer som försökte få tag i de redan överfulla livbåtarna.
Många dog nog med en blick i ögonen som i alla fall jag skulle drömma mardrömmar om i fall jag varit med om att brytit undan offret från båten.

Vad man talat tyst om är att Kent kunde ha fått varenda ligg han velat haft efter upplevelsen.
Kvinnor älskar överlevnadsmän.
De älskade Robinson Robban också ända tills han hällde upp en sjuttiofemma i arselhålet.
Fast fan vet.
Nu svinar ju kungarna av Tylösand etter värre och får säkert drivor av nakenbilder.
Har bara sett sporadiskt, då var det en som pinkade i bubbelpoolen - äckel peckel i min bok.

Men för att återgå till Härstedt så var det ju knappast någon dokusåpa han var med om och jag har alltid beundrat honom för att håller en så låg profil.
Han är sober och har mycket innanför pannbenet.

Han blir en bra talman om inte gammelmoderaterna i Sd förmår utverka något annat resultat.
Men trots att de åtminstone officiellt är pest och paria för sina gamla lagkamrater så vet man ju inte hur diskussionerna går mellan skål och vägg.

SvD
DN
Dagen

4 comments:

B-O Gavne, Vasteras said...

2 stycken nazister! …vad är skillnaden?
Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, stadgat i lag, att våra kommuner av dess respektive invånare, benämns just kommun. Att vi häri ytterligare hävdar demokratin, att alla människor är lika.
Med att några, och bland annat dessa båda två talmanskandidaterna, benämner kommun för stad.
-Alltså jag har tillskrivit Per Westerberg, som vår demokratis främste företrädare, riksdagens talman, flera gånger, och påpekat om att vissa kommuner benämner sig stad, till vad lag stadgar: Sverige är indelat i ”kommuner” (Kommunallagen 1:1). ..och Per Westerberg svarar mig inte!
-Förvisso har man på Helsingborgs kommun Hemsida, idag dragit ner på att benämna kommunen för ”stad”, från förr. ..dock att det fortfarande skrivs en hel del om ”staden” och dess förvaltningar. Men på den tiden som kommunen körde värre, försvarade Kent Härstedt stads snackandet.

Och att benämna kommun för ”stad” handlar om att man skiljer på -de fina- stadsboende människorna och -de skitiga, bön´erna- landsbygdsboende, som man ju i svenska språket inte kan benämna landsbygd för stad. Att man nervärderar, utesluter, de kommuninvånare som bor på landsbygden. Förutom att man struntar i överenskommelse, sätter sin stövelklack på lagd lag.
Alltså visst finns också våra städer, med deras gator, höga hus och dålig luft, med att de lokala politiska samhällena av respektive invånarna, benämns kommun. ..som vi folket har kommit överens om.
Och jag hävdar inte att denna kommunreformen från 1969, är det bästa för all framtid. Till på köpet ser jag idag skäl för att, inte omöjligen, bör den nu revideras, något. Med att vi svenska folk diskuterar sakerna. Möjligen med bland annat att landsbygdsboende, inte kan kräva lika stor samhällsservice som vi stadsboende. Och sedan röstar vi. -Men inte att en revidering skall köra med våld och terror, som bland annat dessa två talmanskandidaterna pysslar med.

Erica said...

Jag tror jag förstod vad du menade ett tag i alla fall.
Hoppas någon med större intellektuell kapacitet än jag begriper bättre.

Illwill said...

Erica, felet ligger inte hos dig.

B-O verkar brinna för sin stad (tihi), men jag förstår att Per Westerberg inte svarar honom. Hade jag fått ett brev eller mail (jag antar att det är det B-O menade med "tillskrivit", även om jag har åsikter om hans ordval även där) som såg ut så där så hade det placerats i det runda arkivet.

B-O Gavne, Vasteras said...

JAG ÄR SÅ tacksam så, att mitt inlägg här ovan, …får ligga kvar!
Som ju inte gäller på alla bloggar, och inte minst inte gäller på tidningarnas kommentarer. Till att, ju säkert en hel del nu får läsa mina meningar. ..men visst vore det ju trevligt om också alla förstår mig; förutom att de som direkt berörs, och avses –mycket väl förstår!
-Men det är ju bara att fråga mig, om det som man inte förstår! …oaktat att man ju kan börja med ordboken. Till exempel med ordet ”tillskriva”. Ett ord som är alls inte ovanligt, bland den typen individer som jag råkar ha hamnat bland.

Sammanfattningsvis: Kommun, alltså en lokal samling invånare i ett visst geografiskt område; för att handha och besluta om några vissa av sina lokala samhällsfrågor. Som vi svenska folk har kommit överens om. Innefattar både tätt-/stadsboende människor och landsbygdsboende, benämnd kommun, inte minst av att man inte kan benämna landsbygd för ”stad”. …och det var ju därför som riksdagen beslutade om benämningen ”kommun”.
–Med att den som benämner –sin- kommun för ”stad”, gillar inte att bli trodd att bo på landsbygden, vara bön´er. Alltså nervärderar bön´er. ..precis som Adolf Hitler nervärderade andra som inte vara arier. Denna nervärdering som blev krig, och ända till gaskamrarna. För kan man nervärdera något för sina egna intressen, nervärderar man ALLT som inte passar sina egna intressen.
-Och kan man då välja någon till ..överhuvudtaget något mänskligt, som beter sig till att det kan gå till krig och gaskamrar? Det tycker i alla fall inte jag.

Det där som signaturen –varför måste man gömma sig bakom en smutsig signatur?- Illwill skriver om ”det runda arkivet” hittar jag inte in någon av mina ordböcker.