Friday, October 8, 2010

Vad menade hon egentligen?

Powered by FeedBurner

Som jag tidigare skrivit här så var en av våra mest prominenta kvinnliga ministrar i USA för att förhöra sig om terrorläget.
Men på grund av språkförbistringar fick fru Ask åka hem med det något förvirrade intrycket av att inte ha förstått någonting.

Följaktligen förklarade hon vid sitt  hemanländande att det inte var någon som visste hur det stod till med terrorläget, särskilt inte Asken som mest ställt sig frågande till det hela.

Detta föranledde i sin tur Obama själv att ringa till Reinfeldt (under förevändning att gratuera till valsegern) dels för att fråga varför man skickar en minister som inte är det minsta införstådd i det engelska språket, speciellt när det gäller så viktiga saker som terrorhot.

Sedan undrade han naturligtvis hur det egentligen står till med Sverige ity även Obama har nåtts av ryktet att Moderaternas valkampanj betalats med Saudiarabiska pengar. (sant)

Som bekant har Saudierna börjat tänka progressivt nu när oljebehovet minskar, därför har man köpt stora aktieposter i Wolksvagen och tänker dessutom  ta över Porche som innan dess i sin tur tar över Wolksvagen  vilka (krångligt värre) dels utvecklar ytterst bensinsnåla dieslar samt elbilar, och köpet av Sverige innebär i sin tur stor outvecklad vattenkraft sedan kärnkraftverk.
Pengarna till kärnkraftsbyggena kommer genom bulvanbolag betalas med Saudiska pengar.
(sant)

Sverige kommer alltså att bli en saudisk mjölkcentral när det gäller elproduktion.
Det värsta är dock den svenska uranbrytningen som blir följden ivrigt påhejad av folkpartiet.
Den innebär stor skada både för miljö och arbetare.

Så det är klart att Obama är orolig, dels tas det som en förolämpning att man skickar en vad gäller engelska helt illitterat minister samtidigt som sanningen bakom valkampanjen börjar komma fram. Man får anta att det var med blossande öron som Reinfeldt lade på luren efer samtalet.

Stackars Fredrik fick försöka rädda ansiktet så gott som det gick och meddelade tidningarna om att han fått beröm för sitt klimatarbete samt lite annat smått och gott. (sant)
Ett miljöarbete som tillråga på allt ledde till total härdsmälta vid klimatmötet i Köpenhamn som för övrigt Fredrik stod värd för så något bättre kunde man gott ha hittat på.

SvD
Expressen

2 comments:

Anonymous said...

Ska man tolka att allt du inte skriver (sant) efter är osant?

Erica said...

Tolka det som du vill. Ironin finns där men vad jag skriver har alltid någon mån av sanningshalt.
Det är upp till ditt eget omdöme att bestämma vad du skall tro på.
I bland kan dock sanningen vara så chockerande att man måste ironisera om den.
Allt är dock sant enligt mina källor.