Friday, October 8, 2010

Den store Pagrotsky

Powered by FeedBurner


Såg att Bodström, och Pagrotsky byts ut.
Säger mig just ingenting däremot kommer jag i håg Pagrotsky väl.
Vi sågs vid ett tillfälle och jag förundrades över att han är så kort.
Det förvånade mig verkligen för på kort ser han ganska stadig ut, men han var alltså en lilleputt.


Annars tror jag han gjort mycket bra i sitt yrkesverksamma liv och jag är säker på att jag utan att riskera åtal för förtal kan påstå att mannen dragit en och annan joint vid någon flummig konsert eller vid något samkväm med de andra partitopparna i deras ungdomliga oförstånd.


Som sagt jag gillar Pagrotski han är reko och månar nog om de som saknar kulturell bildning såsom jag själv. Men jag vet åtminstone vilka Hansson och Karlsson var samt Träd gräs och stenar dessutom såg jag både Kebnekaise och Dag vag i Nora i somras.


Jag var förundrad över att medlemmarna i Kebnekaise såg så unga ut, de kan inte ha varit gamla när de började spela , tjugo kanske.
Dag vag däremot såg mumifierade ut och Stig Vig fick de nästan leda in med rullator men de gjorde en rätt bra show ändå.
Fast Kebnekaise var outstanding.


Nå vad har detta med Pagrotsky att göra, jo, jag är säker på att han sett  allihopa när det begav sig.
En ovanligt välinformerad före detta minister som skaffade sig kulturell bildning när Karl Bildt, exakt likadan som nu, med precis samma frisyr och vokabulär protesterade mot elev ockupationerna då det begav sig.


Är säker på att om Bildt varit stark nog att orka lyfta en motorsåg hade han varit framme och sågat ned almarna långt innan protestanterna fattade vad det var frågan om.


Kan föresten verkligen göra reklam för Nora festivalen.
De har specialiserat sig på gamla proggband och dessutom kan man få höra Björn J:son Lindh där.
Contact har spelat, "Hon kom över mon" plus en del annat smått och gott.
Först var det en dag nu har det utvecklats till två men som tur var så brände de allt krut den första dagen så man slapp vara packad i två dagar.
Sket helt enkelt i andra dagen.

SvD
DN
Expressen

No comments: