Thursday, January 27, 2011

Fox News är Djävulens redskap

Powered by FeedBurner

De elaka medarbetarna på tv-kanalen Fox News har nyligen roat sig lite på President Obamas bekostnad.
Man har klippt i ett tv-tal och lagt in en syrsa istället för skratt och applåder; detta verkar ha väckt stor uppmärksamhet åtminstone hos det Svenska Dagbladet som med braskande rubriker konstaterar att "Fox klippte om Obamas tal - förstörde hans skämt."

Längre ned i artikeln ger man sig in i ett resonemang om hur nyheterna blivit mer politiserade och underförstått att det i förlängningen är ett hot mot demokratin.

Men kära nån..
Det var bara ett skämt (om än dåligt).

I tv showen "The Simpsons" har man åtskilliga gånger gisslat Fox och kallat kanalen för ett djävulens redskap; det är helt ok att göra så, särskilt som det faktiskt är Fox som producerar serien.

Och det lustiga är att varje gång man i serien visar en överblick på det lokala kärnkraftverket så är det helt tyst förutom en ensam fågel som skriar; det kunde lika gärna vara en syrsa som sirsade.

Det är helt enkelt skitkul och förhöjer känslan av ödslighet att lägga in sådana där ljud i bland.

Man skulle lika gärna kunnat klippt bort åhörarna framför Obama och lagt in Tumbleweed som sakta rullat förbi; det hade varit ännu roligare - också detta brukar användas flitigt i "The Simpsons".

Jag kan faktiskt inte se något fel eller speciellt politiserat i att man driver med Obama på det sättet. Minns vad Bush fick stå ut med, där var det rena personangrepp och ingen människa har väl kallats korkad och släpats i offentlighetens smuts så många gånger - inte ens Marcus Birro.

I och för sig hade väl Bush dragit det på sig själv, men poängen är ändå att i USA är det ok att vara elak mot presidenter.

Man undrar bara varför man aldrig ser något liknande i Sverige?
Ingen gör sig lustig över Reinfeldt - varför kan man undra?
Gudarna skall veta att karln har medverkat till både det ena och det andra utan att någon vågat driva med det.

Ipred, FRA, sjukförsäkringen och så vidare borde vara tacksamma objekt för vilken tv-anställd komiker som helst. Av någon anledning hålls dock en väldigt låg profil.

Kanske att "Parlamentet" gjort något någon gång?
Jag vet inte - slutade titta på den serien för länge sedan.
Det sista roliga jag såg där var när det blev alldeles dödstyst i studion efter att Petra Mede dragit sitt runkskämt om Maud Olofsson.

Hehe..
Skrattar fortfarande bara jag tänker på det - men så har jag också en osedvanligt låg humor.

Ni kan se ett klipp därifrån här nedan. (Pausa radion först -  den gröna knappen i mitten)

Hur som helst.
Jag vet inte om Svenska Dagbladet saknar humor eller om de bara vill göra en nyhet av ingenting.

Kanske är alla dessa "ickenyheter" ett större demokratiproblem än uppenbart manipulerade sådana?
Tidningarna är fulla av än det ena, än det andra som egentligen saknar relevans och gör det svårt att sålla fram det verkligt viktiga.

Sålunda kan man exempelvis ägna tio sidor åt prinsessan Madeleines nya pojkvän medan Alliansens utstötnings och övervakningspolitik bevärdigas med någon liten notis emellanåt.

Det är också ett sätt att förleda sina läsare.
SvD

2 comments:

Anonymous said...

Simpsons är den enda återstående finkulturen, alltid lika träffsäkra.

Anonymous said...

Jag såg Obamas tal direkt på Fox News i Lima, Peru, och kan rapportera att det applåderades och skrattades. Det var kanske i en senare kortare version, som en hel del klipptes bort. Helt normalt. Här i potatisens och tomatens hemland får man se vad man vill. Usla comhem tog bort Fox i Sverige och ersatte den med usla DW. Här råder mer pressfrihet än i Sverige! Saludos, Lima-Lasse