Wednesday, January 26, 2011

Sverige är ett getingbo

Powered by FeedBurner


Låt mig först säga.
Jag tillhör dem som anser att alla borde ha rätt till yttrandefrihet.
Det finns till exempel många som tycker att de behandlas orättvist och att de inte får kritisera invandringen.

Det är visst det möjligt att i dagens Sverige  kritisera invandringen - man gör det hela tiden .

Däremot skall man naturligtvis inte ha rätten att kränka enskilda personer för deras ras, läggning, politiska åsikter osv.

Att öppet få kritisera extrem religion och dess maktstrukturer borde däremot vara något nyttigt i samhällsdebatten men så har det inte varit i det politiskt korrekta i Sverige.
Det har inte varit något förbjudet men det har i hög grad effektivt tystats ned av media och politiker.

Därför har det undertryckta näthatet fått sådana proportioner.

Hur var det egentligen med Islam och dess fanatiker?
Varför kunde man inte från början ha släppt på locket i den debatten?
Kanske att folk hade varit mer sansade då?

Nu har man i stället alla dessa människor som främst på nätet diskuterat ämnet i en aldrig sinande ström. Det är märkligt hur makthavare kunnat missa det under så lång tid?

Först med Åkesson och hans Sverigedemokrater kom just den debatten fram vilket faktiskt var något bra. Det var en ventil som släppte ut lite luft.
Man kan inte undertrycka något hur länge som helst.

Det är ändå bara toppen på isberget.
Under ytan skäller man efter färgade, homosexuella och vänsteranhängare och..you name it.

Utbildningsradions film där man kunde uppfatta det som om en färgad pojke hade sex med en mer ljushyad flicka fick oerhörda proportioner. Så där är det med allting nu.
Jag läste om någon som vägrade se "Avatar" för att han hade fått för sig att de blå varelserna skulle ha representerat färgade och att hela filmen var propaganda för rasblandning. Man kan skratta åt sådant - skrattet fastnar dock i halsen.

Allt har blivit mycket råare de senaste åren och jag kan inte låta bli att koppla det till Alliansens politik där sjuka och svaga grupper brutalt blivit spottade på.
Om politiker som skall vara våra föredömen kan behandla människor så genom att avfärda dem som "fusket" och någon arbetslinje, varför skall då inte någon som inte tycker om svarta människor också få ge uttryck för det?

Monkey see - monkey do...

Samhällsklimatet är kallt och hela tiden, varje sekund, skriver någon ett hatfyllt inlägg någonstans. Så ser verkligheten ut vare sig det är islamistiska extremister, nationalistiska svenskar eller bara grannpojken i huset där bredvid.

Sverige må verka lugnt men under ytan vibrerar och skramlar det i maskineriet - vad tänker man göra åt det? Skärpta lagar är ett slag i luften, dessutom är det alltid fel att försöka tysta människor på det viset.

Sanningen är att man kan inte trycka ned människors åsikter, då bildar man ett än värre samhälle som ingen av oss vill leva i.

Vad vi måste komma i håg är att yttrandefriheten till varje pris måste skyddas.
Den kommer att sargas svårt i framtiden och det lär nog bli svårt för klåfingriga politiker att hålla händerna borta.

Frågan är vad som är värst - oförståndiga politiker eller näthatare?

DN
DN
DN
SvD

6 comments:

Anonymous said...

Vad våra politiker VERKLIGEN säger, man och man emellan, har vi ju fått reda på av Wikileaks.

Det känns fel att politiker vet något, men inget gör. Det verkar fegt, fjolligt,farligt.

Hur ska vi kaunna lita på dem?

kalle008

Anonymous said...

Sverige ÄR landet där rasläran kom till INNAN nazisternas tyskland..
Lika mycket som man vill debattera Islamismen och extremismen måste man nog ta upp just det faktum att en del av sk svenskt kultur är byggd på xenofobi och rasism..
det försvinner inte bara för att man låtsas om att det inte finns.
För varje sk islamistiskt självmordsbombare som vill spränga en gågata finns det 10 Dårar som vill skjuta folk pga etniskt bakgrund som tex i Malmö.
Sverigedemokraterna (rasister som de egentligen är) jälvklart påpekar det ena och glömmer det andra. Vem sympatiserade den sk "Lasermannen" i Malmö med må ni tro?
O andra sidan ur längre perspektiv så är det ju fortf en minoritet i Sverige som röstar på Åkesson & co. Xenofobin under de senaste 100 åren har varit på stadig bakåt marsch. det är väl inte så konstigt för som en del av världen kommer Sverige INTE att överleva i längden annars.

Erika said...

Vad jag har märkt finns det en högljudd minoritet med en stark tyst majoritet bakom sig. De tio dårarna som du talar om är i själva verket många fler.

Vad vi ser nu är hur en stor svart avgrund öppnar sig. Sverige kommer aldrig mer att bli sig likt. Precis som Palmemordet innebär Åkessons intåg något som kommer att förändra landet.

Kraxpelax said...

Fy fan för Utbildningsradions griseri! DET packet ska minsann inte längre få skrämma oss till tystnad.

Har jag uttryckt mig själv klart?

Krossa bÖnstern! Den är vår ohlycka.

- Peter Ingestad, radikalkonservativ

Anonymous said...

Och Åkessons intåg i riksdagen beror ju såklart inte på någonting alls.. Eller det faktum att "rasismen" är på frammarsch i alla av Europas mångkulturella länder. Allt är såklart en olycklig slump, mångkultur och massinvandring leder ju aldrig till konflikter och hat utan harmoni och glädje!

Det har det ju alltid gjort förr, som i Jugoslavien och Libanon tex. Eller i Afrikas alla mångkulturella paradis till länder där inbördeskrig och etniska konflikter är helt okända..

Vilken värld somliga lever i. Man varnade att det skulle bli såhär och att det kommer bli MYCKET värre om detta vansinne inte avvecklas men många lyssnar ju aldrig.. och historien upprepar sig.

Ibland känns misantropi väldigt lockande..

Anonymous said...

Det verkar som om varje kontinent har sin beskärda del av motsättnigar mellan invandrare och majoritetsbefolkning. En del handlar om det klassiska "att invandrarna stjäl våra jobb", andra om att "utlänningarna stjäl våra naturresurser och/eller utnyttjar vår arbetskraft".
Se länkar:
(http://www.afrik-news.com/article16008.html),(http://www.nytimes.com/2010/11/21/world/africa/21zambia.html), (http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-11898960), (http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=129038858&ft=1&f=1001), (http://www.rnw.nl/english/article/chinese-algeria-work-quarrels-and-mixed-marriages) (http://www.nyasatimes.com/national/malawi-mps-want-refugees-repatriated.html)

Citat från en av de ovanstående länkarna: ""The people from the outside of this country, we don't need them because they're taking our jobs," says Victor Mbatha, who, like everyone else around the table, is unemployed. The others nod in agreement. "We want them to go back to their countries ... because this is our country," Mbatha says."
Känner vi igen det argumentet? Detta är kanske hela dilemmat med stor invandring och lågkonjunktur. Ett mer renodlat, temporärt gästarbetarsystem och selektiv anställning av utländska, välanpassade, högutbildade specialister kanske kan vara mer accepterat hos den inhemska befolkningen?