Tuesday, January 18, 2011

Nuder låter som nudel

Powered by FeedBurner

Så fortsätter sossarnas träskvandring med nya kandidater till en partiledarpost som helst tydligen skall innehas antingen av någon gammal gråsosse eller också begåvningsreserven i form av Lena Sommestad. Alla tycks vara överens om att partiledaren skall vara en "medial" personlighet utan att vidare betrakta innebörden i själva ordet. Möjligen skulle man verkligen behöva någon som är medial på riktigt så att hon/han redan nu kunde förutspå nästa valutgång. Dessutom söker man efter någon som både har visioner och är ansvarstagande vad nu det innebär.

Man kan leta hur mycket man än vill på ålderdomshemmen.
Alliansen är nämligen innehavare av en magisk formel som motar alla tänkbara gamla sossar i grind.
Den kallas för "sänkt skatt".
Vem bryr sig om att Per Nuder har jobbat tillsammans med Göran Persson, och är det under alla omständigheter en merit att ha varit Perssons betjänt? Dessutom är inte Nuder photogénique och han har ett namn som låter som nudel. Jodå..sådant bryr sig väljarna om i vårat ytfixerade samhälle.
Känns hemskt att skriva men är inte desto mindre sant för det.
Nu är ju inte Reinfeldt och hans gäng heller speciellt undersköna men de har å andra sidan den magiska formeln så de behöver inte bry sig.

Dessutom har man andra problem.

Det finns minst två falanger inom dagens socialdemokrati som har lagt märke till att "de däringa moderaternas politik med sänkta skatter verkligen går hem i de svenska stugorna" och därför tänker man sig att praktisera samma politik själva....

Det innebär att man kastar bort de svagaste väljarna som verkligen behöver allt stöd till förmån för den slags intellektualiserade medelklass som ändå bara vill ha "sänkta skatter".

Man frångår helt enkelt den rättvisa fördelningspolitiken genom att bland annat säga att privata aktörer det är något bra det; detta trots att det är våra egna skattemedel som försvinner hos utländska spekulationsbolag vilka inte har den minsta tanke på vårat gemensamma allmänna.

Man väljer också att hoppa i säng med Moderaterna och den övriga alliansen för att utförsäkra fler sjuka som genom arbetslinjen tvingas finansiera avgifterna till privata försäkringar åt de som fått de största andelarna av jobbskatteavdragen utan att de själva får någon del av "kakan".

Dessutom är man märkvärdigt tysta om statarproblemet.
Det vill säga alla dessa långtidsarbetslösa hjon som nu vandrar runt på de privata företagen som slit och släng varor och som ofta är utsatta för arbetsuppgifter vilka är livsfarliga.
För detta får de en aktivitetsersättning av våra skattemedel som knappt går att leva på samtidigt som de privata företagen får fem tusen kronor i månaden för varenda en av de där olycksaliga grå skuggorna som de tar in - vilket också går på våra skattepengar.

Skamligt är vad det är.

Men vad socialdemokraterna hellre talar om är hur de skall anpassa sig till den nya tiden vilket i praktiken innebär att de blir moderater. Man skall rikta sig till medelklassväljarna, för arbetare finns det inte längre och inte med ett ord tar man de spetälska i sin mun - de sjuka och arbetslösa.
För det har man lärt sig att gör man det så flyr väljarna med en gång. Så effektiv var alliansens kampanj mot de svaga.

Jag kan vara medial jag också.
Detta kan jag förutspå:
Varken Sven-Erik Österberg, Per Nuder, Lena Sommestad eller för den delen han Tornedalingen kommer att leda Socialdemokraterna till seger i nästa val.

Har man inget bättre, yngre, vassare och mer karismatiskt namn som dessutom tål att ta en riktig vänsterdebatt med det svenska folket och alliansen tycker jag att man skall upplösa partiet redan nu så slipper man åtminstone förödmjukelsen att gå ännu längre in i de borgerliga dimmorna.

Alternativet är att man splittrar partiet och döper om sig till socialliberalerna eller något liknande. Under alla omständigheter är det fult att fortsätta att lura i de svaga grupperna i samhället att man fortfarande står på deras sida.

SvD

2 comments:

Anonymous said...

Jaosa, partiet sov sig gott igenom 80-talet alltmedan Sture Eskilsson genomförde sin hjärntvätt av medborgarna och sedermera även ledande socialdemokrater. Man åsåg storögt Åsbrink & Feldts novemberrevolution med påföljande krasch för att sedan i panik störta ner till Bryssel redan 1991 för att böna och be om att få bli medlem i EU.

Tro mig, det där partiet går inte att laga, inte ens med Karlssons klister, it's fuckin' broken.

Adjektivet socialdemokratisk som uttryck för någonting dysfunktionellt har faktiskt både ett mått av humor och definitivt berättigande.

Erika said...

Antagligen sant...
Jag hävdar fortfarande att de måste sparka ut alla gamla gråsossar, riva ner och bygga upp på nytt.
Fräscht och taggat men med värderingar från rörelsens början.
De gäller nämligen i högsta grad fortfarande.
Så punkterar man Alliansen.