Thursday, February 24, 2011

Naturligtvis har GW Persson rätt

Powered by FeedBurner

Efter 25 år är Palmemordet fortfarande olöst och teorierna är otaliga i det stundtals nästan bisarra  material som förvaras i en brandsäker källare hos Palmegruppen.

Nuförtiden går hela utredningen på sparlåga, även om ett och annat tips ramlar in emellanåt som tilldrar sig den lilla gruppens intresse, och antagligen fortsätter det väl så tills det hela en gång rinner ut i sanden och avslutas.

Olof Palme var en oerhört hatad person som det bedrevs ogenerade kampanjer mot på ett sätt som kanske är svårt att förstå i dag. Ingen skulle till exempel så utstuderat komma på att baktala Fredrik Reinfeldt och ständigt bevaka han och hans familj för att på så sätt försöka komma åt honom.

Ett mycket talande exempel på detta är det bråk som Reinfelds son var inblandad i förra året.
I korthet gick det ut på att sonen hamnat i slagsmål med ett par andra ungdomar varvid han uttryckt okvädningsordet "blattar", han fick några slag och det hela polisanmäldes av Reinfeldts.

Den svenska pressen teg fullständigt om detta lilla scoop som på Palmes tid, om det gällt någon av hans söner, hade förstorats upp till enorma proportioner. Så skedde då en av Palmes söner fick studera i USA som tack för att Palme gästtalat. Jan Guillou, som var en av Sveriges mest framstående journalister vid tiden, jagade Palme som en lössläppt bandhund för detta.

Så här skriver Sven Anér om saken: "Olof Palme var mycket pressad och deprimerad hösten 1985. Ett av skälen var ”Harvardaffären”. I stället för att ta emot ett föreläsnings-arvode på 5.000 dollar 1984 fick sonen Joakim ett stipendium för att studera i USA. Detta blev ett ärende för Skattemyndigheten (L84)"

Palme var alltså ständigt utsatt; det spreds rykten om sinnessjukdom, att han var KGB agent och han porträtterades som en sjuk och farlig man. Det fanns en stor industri för ren personförföljelse, man kunde köpa allt från små knappar att sätta på rockslaget till groteska karikatyrer på tröjor, planscher, affischer.

Efter att Palme skjutits gick man på krogar, korkade upp champagne och jublade.
Och även nu efter alla dessa år så lever hatet kvar.

Så här skrev till exempel en person med högersympatier på "Flashback om att Palmes grav vandaliserats, och han var inte ensam: "Palme var ett riktigt jävla ärkesvin och jag skrattar högt och hjärtligt åt att en okänd hedersman gjort sig omaket att välta den gamle kroknäsans gravsten. Synd bara att han inte grävde upp urnan och använde den som spottkopp."

Palmehatet var alltså ingen isolerad företeelse hos någon liten extremistgrupp utan det var många som såg honom som ett hinder för den liberaliseringsvåg vi i dag ser i sin fullaste blom.
Man kan utan vidare påstå att han var föraktad av varenda politisk gruppering till höger om Socialdemokraterna själva, och även inom partiet fanns det de som tyckte att han var förlegad.

Naturligtvis är det som Leif GW Persson påstår att mordet var politiskt, något annat vore löjligt att tänka sig med det hat som fanns hos främst moderater vid den tiden.
Alltså människor inom polis eller militär som delade och vårdade föraktet för Palme och hade kapacitet att planera och utföra ett mord.

Det är sant att Christer Pettersson säkert hade kunnat skjuta både den ena och den andra om han fått en revolver i näven, men precis som Leif GW Persson säger så var Christer psykiskt sjuk.
Han hade stått kvar och gapat och skrikit och antagligen gjort vågen, inte målmedvetet sökt sig bort från platsen ut i det stora okända. Dessutom sköt gärningsmannen både Lisbet och Olof bakifrån, hur kunde Lisbet få en bra bild av honom då?

Säkert är det fler än en som vet vem Palmes riktiga mördare är, men de delar samma ideologi och har så mycket pengar att de inte bryr sig om någon belöning. För dem var det viktigt att få bort Olof så att de kunde skynda på utvecklingen mot det samhälle vi lever i nu.

Frågan är känslig och kanske kommer en dag sanningen fram; politiskt kommer då historien antagligen att framställas så att den försvinner in i något slags dimma och görs ointressant.
Metoder finns och har tillämpats tidigare.
Det kommer högerns propagandamaskineri att se till.

SvD
DN
Dagen

7 comments:

Anonymous said...

Vilket bra blogginlägg!

Peter Madison said...

Bra inlägg. Jag undrar varför polisspåret aldrig utretts ordentligt. Varför Hans Holmér som grundade baseball-ligan aldrig ifrågasattes som spaningsledare etc.

Klart är att mordet var politiskt och om det skulle vara så att det är polisspåret som leder till den eller de skyldiga blir det dubbelt otäckt. De som är satta att beskydda oss har i det närmaste begått en statskupp...

Anonymous said...

Det är ju mer än sannolikt att Leif GW Persson som nästan alltid har haft rätt i många fall som i detta mordfall, har fullständigt rätt nu igen. Man har bara svårt att förstå att andra med kompetens försöker motsäga detta. De andra lägger ju bara ut i så fall ett villospår och är ju knappast till någon hjälp. Att GW Persson nu går ut och öppnar fallet igen, betyder ju snarare att både han och fler vet exakt vilka som låg bakom mordet. De vill nu bara att dessa mördare skall börja röra på sig lite igen och man vill se lite mera vad de kommer att göra. Dessa mördare är naturligtvis omringade idag från alla håll och jag är helt säker på att det nu bara handlar om när de sitter inom lås och bom.

brodeur said...

Petterson blev dömd för mordet. Han hade aldrig blvit friad i hovrätten om det inte hade gällt Stadsministern som mordoffer.

Att GW svamlar på är lika trovärdigt som en viss herre i Tripoli...

Fundera i stället på varför Palme var så hatad.

Att Fredrik Rs sons incident inte blev uppmärksammad av PK media (med av OI) beror på att han hade blivit utsatt för "mångkulturellt" våld. Media skriver inte negativt om sådana saker. Hade det varit en ungvänster fåne som bråkat hade det minsann skrivit spaltmeter om detta.

Anonymous said...

Något som har förbryllat mig genom åren är varför utredningen så länge fick ligga kvar på länspolisen och Holmér när det rimligen borde hamnat på rikskrim eller säk.

I efterhand har jag insett att det inte var någon slump, Holmér var den ultimata garanten för att utredningen inte skulle komma någonstans i kraft av sin allmänt erkända inkompetens.

I efterhand inse man också att tajmingen var rätt intressant, Feldt stod precis i begrepp att genomföra sin sk novemberrevolution med avregleingen av finansmarknaden. Det lär inte ha saknats krafter och strömmningar som hade intresse av att neutralisera en förmodat motsträvig statsminister.

Anonymous said...

Palme mordet är redan uppklarat...men kommer aldrig att bli belyst i svenska medier eller institutioner.

www.leopoldreport.com har löst fallet....allt finns där för den som vill ha sanningen!

Anonymous said...

Själv tror jag ochså starkt på polis/militärspåret. Det tragikomiska är att en av de utpekade männen som gick under benämningen "Dekorimamannen" numera är riksdagsledamot.

http://www.proletaren.se/inrikes/hittar-vi-palmes-mordare-i-stockholms-forsvarsskytteforening

/P