Sunday, March 20, 2011

Juholt den förste

Powered by FeedBurner

Nu rensas det i leden hos sossarna och diverse löst folk med tornedalingen Östros i spetsen får se sig  degraderade i den politiska beslutsprocessen, istället tar Juholt, Jämtin, Palm,Pagrotsky och Damberg över...amen.

Partiet strävar efter att ett brett spektra av åsikter skall få plats, man tänker sig alltså att ena partiet och vända blad som man säger. Förvirringen är dock fortfarande stor när det gäller vad partiet numera står för, och att man bygger in redan färdigförpackade konflikter i partitoppen med olika ideologier riskerar väl mest att resultera i diverse käbbel?

Men vad vet väl jag om dialektik med tes och antites, kanske bildar det syntes?

Jag tycker ändå att vi skall ha lite tålamod med de Nya Socialdemokraterna.

Allt som skrämmer upp moderater är av godo, och eftersom jag brukar roa mig med att läsa kommentarsfälten i tidningarna, med texter som, "vinner sossarna, det kommunistiska packet, nästa val så flyttar jag utomlands!" eller "Juholt är förklädd stalinist, död åt sossepacket med sina medborgarfientliga ideal !", så har man väl i alla fall gjort något rätt?

Juholt tycks ha det där lilla extra som triggar fram försvarsreflexen i reptilhjärnan på alliansanhängarna, och någonstans känns det som om det är befogat. Jag tror eventuellt att man den här gången kommer att uppbåda kraft nog att vinna nästa val. Problemet är bara att alliansen får härja i stort sett ostört fram till dess. Tack och lov fick man stopp på försäljningen av Vattenfall, och temporärt datalagringsdirektivet, men frågan är ändå vad de kan tänkas hitta på mer för sattyg fram till nästa val?

Eftersom det påvliga sossehögkvarteret nu signalerat med lite vit rök och förkunnat Juholt som ny påve får vi väl också hoppas att det blir så också. Men man kanske inte skall sälja skinnet förrens björnen ens jagats ur idet?

Självaste Persson var nyligen framme och delade ut en judaskyss genom att strålande berätta att han i Juholt såg sig själv....skrämmande. Fler sådana vänner och Juholt balanserar på slak lina.

Jag saknar också en mer framträdande Lena Sommestad, hon har onekligen en del sunda ideér och jag ställer mig inte alls så skeptisk till henne som jag gör till Mikael Damberg, han luktar påläggskalv nästan övertydligt. Och varför kan inte liberaler söka sig till alliansen istället för att ha den politiska viljan att driva in sosseriet i marknadsfållan? Eller har jag missförstått något?

Jaja, det blir nog bra till sist.
Juholt har åtminstone till sin fördel att han debattmässigt käkar sådana som Reinfeldt till frukost, dessutom har han helt andra politiska ambitioner.
Att vilja sänka skatten är för honom inte ett religiöst mantra och tecken på spetskompetens.

SvD
DN
GP
Dagen

1 comment:

Anonymous said...

Som sagt, vi ger killen en chans att visa vad han går för, det är han väl värd. Har han sedan insett vikten av att röja upp lite i Perssons arv, så mycket bättre.

Jag noterar också borgarpressens anti-Juholt-kampanjande med förtjusning, it's a good sign.

När sd ramlade in i riksdagen i höstas kunde jag inte låta bli att le lite, inte så mycket för deras politik som för att det skulle vingklippa alliansens regeringsduglighet fullständigt och börja bryta upp blockpolitiken som har varit ett dj-a gissel.