Tuesday, May 10, 2011

Förnedringen av arbetslösa

Powered by FeedBurner

Det så kallade fas-3, där regeringen sorterar ut människor under förnedrande former kan vara på väg att avskaffas. Bra så. Hela begreppet är ovärdigt och har under lång tid fått ge uttryck för moderaternas hånflinspolitik mot de människor i samhället som är allra mest i behov av riktade insatser.

En långtidsarbetslös behandlas i dagens Sverige som pestsmittad. Runtomkring den utsatte har det bildats geschäft där oseriösa företag tar emot pengar från skattebetalarna . Dessa kretiner till företagare lever gott på den som hamnat i fas-3 och är i den månen tvättäkta parasiter. Vår statsminister har gett uttryck för sitt gillande när det gäller hanteringen.

Åt andra hållet finns de företagare som ser den långtidsarbetslösa likt en arbetare vilken skall göra rätt för sig. Ofta sätts då människor i farliga, skitiga, obekväma reguljära sysselsättningar långt ifrån den officiella ståndpunkten vad gäller fas-3.

Det hela är ett stort misslyckande där det sägs att den arbetslöse skall kunna få kontakter och rutiner genom att umgås med andra arbetslösa. Som om ett konstgjort arbete skulle kunna lyfta den arbetslöse eller göra honom mer attraktiv för arbetsgivaren.

Alltihop kostar skattebetalaren enorma summor.
Att ge privata företagare pengar för att ta emot arbetskraft är direkt kontraproduktivt.
Istället för att engagera och uppmuntra slänger man dagligen bort tusentals människor som inget hellre önskar en ett riktigt, äkta arbete.

Man låser fast arbetslösa i en slags livegenskap och hanterar dem som vid en återgång till forna tiders landstrykerilagar.
Detta är inget annat än människodiskreminering i stor skala.

Det är möjligt att det blir ändringar gjorda nu?
Skadan är ändå redan skedd.
Man har en gång för alla gjort människor värdelösa.
Den attityden kommer att leva kvar länge.

SvD
DN
DN
No comments: