Monday, July 18, 2011

Oj vad det lobbas

Powered by FeedBurner

De här företagen som smugit i kulisserna så länge vi har haft socialdemokratiska regeringar går nu ut i full blom med sina krav på att underlätta alkoholinköp.
Det lobbas och det lobbas. Hur många visste tex att stormarknaden Lidl har etablerat sig i Sverige endast för att de är Europas största spritdistributör?

Någon som lagt märke till hur mycket plats de har bland drickabackarna, nu vet du varför.
Lidl har konstant gått i förlust sedan de etablerade sig men de vet att förr eller senare släpps alkoholmonopolet och då blir det fritt för vem som helst att gå och supa sig full på närmaste stormarknad.

Hur kan det komma sig att de envisas med att vara kvar på den svenska marknaden om de inte fått regeringsgarantier?
Det börjar så smått med gårdsförsäljning, sedan hemkörning och rätt vad det är kan Lidl fylla sina tomma spritlådor även i Sverige.

Regeringsmedlemmar köps till suparresor och i gengäld förväntas de bredda vägen för sprittillverkare och distributörer. Hittills har det gått rätt bra - du kanske inte tror på vad jag säger?

Betänk då att snuset och dess nyttjare som aldrig belastat sjukvården eller skattebetalarna har fått stå ut med en 100% höjning av priset. Från 25 kr till 50 för en dosa lössnus i ren skatt sedan nuvarande regering tillträdde.

Alkoholen har blivit billigare. Sprit vars skadeverkningar skördar stora offer varje år genom, fylleri, misshandel, våldtäkter är alltså mindre beskattat än snus.

Kom sedan och säg att nuvarande regering inte är köpt.

SvD
DN
Expressen
GP

No comments: