Wednesday, August 31, 2011

Bäva månde MP och KD, samt kanske M

Powered by FeedBurner

Floskelvarning är utfärdad då Annie Lööf talar om hur man skall bedriva en vass miljöpolitik, hur de utsatta i samhället skall månas om och icke att förglömma, hur småföretagarna skall få det bättre och hur hela tillväxten (tack vare det) skall öka.

Det nya Centerpartiet drar upp strategin.
Miljönischen från MP, omsorgen om den utsatta människan från KD, och så tycker man att moderaterna är alldeles för flata när det gäller arbetsrätten med mera.

Det enda man inte verkar vilja lägga sig i är skolpolitiken, den får Björklund ha för sig själv, taskigt vore väl annars, för hur skulle Folkpartiet överleva utan att en massa arga lärare och pensionerade majorer röstade på dem?

Hackat och malet?

Miljöpartiet som själva gärna profilerar sig som ett grönt parti påpekar i sammanhanget att det klingar lite falskt att tala om miljön samtidigt som man är Überliberal och förespråkar en rörlig marknad in absurdum.

Det säger sig självt att en tomat odlad i Spanien kostar en oherrans massa mer energi och därmed miljöpåverkan än en svenskodlad dito. Detta oavsett hur mycket billigare den blir för kunden i affären. Det naturliga, om vi nu verkligen månar om miljön, vore att äta närproducerat i alla lägen utan långa transporter och andra faktorer som skitar ned.

Detta tankesätt gillas dock inte av marknaden vilken liksom Lööf är emot alla former av motsättningar i flödesprocessen - särskilt sådana som kan liknas vid socialism i någon form.

Faktiskt verkar det mer som om miljörörelsen för centerns del handlar om att förmedla allmängiltiga och glättiga tankar vilka nog är bra bara man inte begrundar dem så mycket.

En intressant sak som Lööf gärna själv för fram är hur:

"Vi måste bli bättre på att hjälpa dem som är mest utsatta och som har minst marginaler. Många människor idag behöver samhällets hjälp. Från de hemlösa och de överskuldsatta till alla de barn som växer upp med mycket små marginaler och människor med funktionsnedsättning som aldrig får chansen till ett jobb."

Hur exakt har man tänkt sig att hjälpa alla dessa utsatta?
Skall man börja verka för att refinansiera de svaga grupper som man själva varit med om att plundra och barskrapa genom skattesänkningarna för de som redan har?
Låter som mer floskler tycker jag men tanken är god...eller?

Snarare är det ett frontalangrepp på Kristdemokraterna, vilka hur otroligt det än kan låta, har som paroll att finnas för just dessa grupper.
Åtminstone var det så förr. Nuförtiden är det mest tyst om de forna religiösa - numera endast socialliberala.

Och så var det det där med att motsätta sig fackförbund och kollektivavtal.
Där kan man nog sno åt sig en och annan moderatröst från de som tycker att det daltas för mycket med populasen.

Efter att rena bondetåget utvandrat från partiet tänker man sig att göra allt rätt.

En ung kvinnlig partiledare som garanterat syns i media.
Några allmängiltiga meningslösheter.
Man tar lite här.
Och lite där.

Tja- kunde Reinfeldt så...

2 comments:

Anonymous said...

Du skriver "Det säger sig självt att en tomat odlad i Spanien kostar en oherrans massa mer energi och därmed miljöpåverkan än en svenskodlad dito. Detta oavsett hur mycket billigare den blir för kunden i affären. "

Det vore bra om du läste på lite här. Problemet är ju att forskarna är rungande överens om att tomaten odlad i spanien har mindre miljöpåverkan än den svenska under stora delar av året pga uppvärmning via växthus för att få en kraftfull tomatodling. (Det var tämligen stora rabalder när forskarna visade att de tligger till så här)

Så välj hellre exempel där du faktiskt har rätt.

Erika said...

Ok, vi tar en gris då, eller vilket kött som helst. Men påläst eller ej skall man inte glömma transporterna. En tomat från Kanarieöarna behöver nittio gånger så mycket energi som en svenskodlad för att komma hit och detta var vad jag ville visa även om det som du skriver finns bättre exempel.