Thursday, August 18, 2011

Evolutionen i skolan

Powered by FeedBurner

Vad är egentligen skillnaden mellan barns mobbning i skolan och hur samhället behandlar dom som på något vis avviker i vuxenvärlden?

Läser i SvD, apropå ämnet, att barnen i skolan genomgår en process där man övergår från att leka parallellt till att skapa grupperingar, och att en del av den utvecklingen innebär att man "klättrar" på dom som av någon anledning inte kan hävda sig.

Fetknoppen eller mesproppen blir alltså ett medel för framgång i något slags evolutionärt sammanhang som är helt naturligt.Vi är med andra ord konkurrensutsatta från den stund vi försöker interagera med andra.

Det som i skolan kan handla om, kläder, utseende, klumpig motorik med mera går ganska lätt att transformera till hur vi i samhället behandlar sjuka, arbetslösa samt andra avvikande.
Om man ser saken ur den synvinkeln så framgår det rätt snabbt att det är populisterna, dom som hävdar arbetslinjen och skyller problemen på dessa grupper som är dom verkliga mobbarna.

Då kan man fråga sig hur det känns för den som fått hela sin uppväxt förstörd genom mobbning när han går ut i ett arbetsliv där han ganska snart märker att han inte klarar av att konkurrensutsättas en andra gång och därför blir klassad som sjukpensionär.

Hur känns det för en sådan människa att ständigt bli utsatt för regeringens populistbröl?
Det är alltså ditt eget fel att du fick en så söndertrasad barndom att du inte heller klarar av vuxenvärlden. Alla har ett eget ansvar - hävda arbetslinjen.

Man skulle kunna säga att mobbarna i skolan skickar iväg sina offer rakt in i armarna på mobbarna i regeringställning och så fortsätter smärtan, ångesten och känslan av oduglighet när populisterna skyller problemen på dom utsatta.
För vad gömmer inte arbetslinjen annat än en syn på människan som konkurrensmässig. Och då är man naturligtvis tillbaks till barnen som klättrar på varandra för att vinna framgång, och gör det genom att ständigt attackera dom svagaste.

Samtidigt ökar självmorden lavinartat enligt lex Maria anmälningarna hos de som är inskrivna på psykiatrin. Mörkertalet beräknas dessutom vara enormt.

Samhället är numera uppdelat med dom som duger å ena sidan och så avskrädet på andra sidan och just ingen tycker att det är omoraliskt att berika sig på dom som ändå bara utgör en tärande del av vår gemensamma välfärd. Om det varit annorlunda hade naturligtvis människor gått ut i massor och protesterat mot att man gjort den uppdelningen.

Vi har för länge sedan accepterat fullskalig mobbning på samhällsnivå.

Varför skulle det då vara annorlunda i skolan?

SvD
SvD


8 comments:

jeppen said...

Det är alltså "mobbing" att se till det friska hos människan och uppmuntra och bygga på det, medan det är icke-mobbing att sticka till 15-20% av arbetskraften lite pengar för att hålla sig borta från arbetsmarknaden och inte störa oss andra med sin besvärliga situation?

Kul människosyn du har.

Björn Hultman said...

Regeringen har ju gett förslag på att skolk ska införas i betyget. Där har du ytterligare en del till kränkning. Många mobbade orkar inte med skolan och därför skolkar, ska dom då få ett straff för att de är mobbade genom att få IG i närvaro? Det finns många exempel i vardagen där eleverna som blir utsatta får skulden. Jag föreläser ute i skolor om detta och möter många sådana elever.

Erika said...

Elever som fysiskt och psykiskt misshandlas i skolan till en sådan grad att dom av ren självbevarelsedrift hittar på olika anledningar för att slippa gå till skolan ska alltså märkas av vår regering genom att få sina trauman inskrivna i betyget som skolk och därmed förföljas ända in i arbetslivet.

Mobbning är också att "sticka till 15-20 % av arbetskraften lite pengar för att hålla sig borta från arbetsmarknaden och inte störa oss andra med sin besvärliga situation".
Det är precis vad man gör med FAS3. Människor som fråntas chansen att få ett riktigt arbete genom att deklareras som värdelösa utnyttjas skamlöst av en företagarindustri som tjänar grova pengar på det.

Ytterligare ett sätt att riktigt ordentligt kränka människor.

jeppen said...

Då är det märkligt att 77% av fas-3-orna inte känner sig kränkta, utan är nöjda, enligt AFs undersökning. Och vadå, fas-3-orna är ju inte undangömda, utan tvärtom ute i arbetslivet. Och slutligen, fas-3-orna är ju i mycket stor utsträckning anställda inom den ideella föreningssektorn.

Sen är det värt att påpeka att det är socialistiska policies såsom minimilöner och höga skatter som gör att folk slås ut från arbetsmarknaden och måste tas in via en massa specialåtgärder.

Erika said...

Ja, enligt AF:s egna undersökning som är AF:s egna undersökning har man genom ledande frågor och felräknat bortfall lyckats fabricera fram ett resultat som är tillfredsställande för uppdragsgivaren regeringen. Tro mig, 77% är inte nöjda liksom 20% inte har gått från arbetslöshet till riktiga..läs riktiga..jobb.

Dessutom är FAS3: arna inte ute på arbetsmarknaden, de är tvärtom så långt bort det går att komma från denna. För vilken arbetsgivare vill anställa en av dessa när de kan få dem gratis och dessutom inhösta tusentals kronor i månaden i bidrag för dem?
Jag vet inte om du begripit det, men det är vi skattebetalare som betalar oerhörda summor för dessa människor.
På någon arbetsmarknad befinner de sig icke; på en sådan får man nämligen lön för utfört arbete.

Det är totalt kränkande och ren mobbning att tvinga ut människor som har så mycket att ge i dessa statarliknande förhållanden.
Man omyndigförklarar och gör dem totalt livegna.
Det är människoförnedring i stor skala.

jeppen said...

Jag sa arbetslivet, inte arbetsmarknaden. Det är viss skillnad.

När du pratar om hur totalt förnedrade fas-3-orna är, hur de "deklareras som värdelösa" trots att de inte anser det själva och trots att det inte utmålas så från officiellt håll, så är det i själva verket DU som nedvärderar dem.

Vi skapar vår verklighet själva. Om folk som du säger att det är fult att vara städerska, ingenjör, prostituerad, fas-3-are, direktör eller vadfansomhelst så blir det också fulare och sämre status. Om vi visar respekt och ödmjukhet så är det den verkligheten som gäller.

Erika said...

Visst, visa ödmjukhet och respekt för de nya statarna, omyndigförklarade och förpassade som de är.
Tror du verkligen folk är så dumma?

Anonymous said...

... partikansliets nätstyrka har bråda dagar numera, damage control, damage control, damage control .... :P