Saturday, August 6, 2011

Vem övervakar övervakarna

Powered by FeedBurner

Sedan regeringens representanter hemkommit från semestern på Turkiet har man enats om att se över eventuella möjligheter att kontrollera extremister lite bättre. Det som främst anses vara bekämpningsvärt är Islamister, Vit maktare (eller white trashare) samt de där yttersta vänsternanhängarna som om regeringen fick bestämma helst skulle inkludera allt från Lars Ohly till mer odefinierbara  "grupper".

Om alliansen och dess extremliberaler säger man ingenting.

Det vill säga den höger som lever, frodas och breder ut sig som ett mörkblått mögel över samhällskroppen samtidigt som man skövlar och säljer ut tillgångar vilka en gång var folkets gemensamma till högstbjudande.

Skolor, apotek, sjukhusvård - allt skall krämas och nasas med.

Det handlar om en allians av folkvalda som av oförklarliga skäl försöker sänka Sveriges näst största bilfabrik samtidigt som man skänker bort enorma malmtillgångar till multinationella bolag under devisen att det är för samhällets bästa.
Om  Norge hade gjort samma sak med sin olja skulle inte norska staten haft alla dessa miljarder som man nu kan stapla på hög.
Men att förstatliga Sveriges malmtillgångar är naturligtvis inte något som vår regering tror på då man sagt att staten (Medborgarna)  inte skall äga några företag. Tji Saab, Tji malmfälten...

Det handlar om en höger som fabricerar en undersökning från AF till de utsatta hjonen i FAS 3 där man ställer ledande frågor samt utsätter de svarande för rädsla därför att de är i en beroendeställning till uppdragsgivaren. Där man efteråt klappar sig på bröstet för att några procent går till jobb eller utbildning och kallar det för bra ity det handlar ändå om i princip utslagna och borträknade människor.

Här skyller man ifrån sig

Och här kan du läsa mer på bloggen: Fasan

Vi har en höger som konstant funderar på hur man skall kunna inskränka åsiktsfrihet och yttrandefrihet och man gör det på så listiga sätt att man känner av katastrofer som den i Norge och utnyttjar den för sin egen agenda. De i och för sig ganska osympatiska Sverigedemokraterna har den senaste väckan stått i konstant korsdrag då de hela tiden måste värja sig mot det klister man försöker kleta in dem med. Guilt by association fungerar alldeles utmärkt.

Vidrigt är vad det är när man utnyttjar andra människors död för att skjuta obekväma åsikter i sank.

Vi har en höger som konsekvent kränker sjuka så att människor tagit sina liv i ren desperation.
Vi har en vård som går på knäna, ett samhälle som kallnat och en ny slags tillvaro som vi fått på köpet där cynismen breder ut sig.

Jag läste i en blogg en insändare som menade att det Breivik gjorde på ön var något naturligt.
Nej - så uttryckte han det inte.
Han tyckte det var något bra och förtjänstfullt med att trampa sönder några ormägg och att det handlade om Afa medlemmar som sparat i hop av veckopengen för att åka och lära sig att krossa fönster.

Det var ingen vit makt person eller islamist som skrev det utan en högst reell alliansanhängare.

Dessa åsikter är vad som sägs mellan skål och vägg av människor som knappast någonsin lär bli övervakade.
Då är det lättare att jaga ungdomar som tryckt på någon gilla sida för att de är emot vanvård av pälsdjur eller vill stå upp mot fascismen.

Kanske är det i själva verket så att det som kommer uppifrån också skvätter på de som är under.
Med det menar jag att samhället är ett komplex och om det föder fram extremister så har också den extremismen ett ursprung.

Nu handlar det om att täppa till där skiten kommer ut.
Men vem övervakar egentligen övervakarna.

För är det inte i själva verket så att det är från dem som attityderna förmedlas?
När det till exempel blir helt ok att tala om arbetslinje och att därmed anklaga sjuka för att vara fuskare. Det har man kört med i två val och är det då inte rimligt, när man en gång börjat gå den vägen, att det också blir ok att anklaga vilken grupp man vill  för vad som helst?

I det här landet startade alliansen generaliseringsvågen för att få röster.
Nu ser man konsekvenserna och då försöker man på de sätt som är tillgängliga att utföra någon slags skadebegränsning. Ur detta kommer mer spioneri, mer åsiktsregistrering, mer repressalier.

Vad är det för ett samhälle som vi går till mötes?
Var är vi i dag?
Östtyskland?

Och är inte sådana frågor egentligen viktigare än att poliser avdelas att sitta och glutta på suspekta facebooksidor?

SvD
SvD
DN
DN
Dagen1 comment:

Skvitt said...

Delar på FB.
/Skvitt