Sunday, August 7, 2011

Och från Tysklands sida vill man inskränka yttrandefriheten

Powered by FeedBurner

En tysk kristdemokrat, tillika inrikesminister, har synpunkter på människors anonymitet och därmed också deras rätt att få framföra obehagliga åsikter på nätet utan att chefen eller någon annan signifikativ makthavare läser och kan ställa till med efterräkningar.

Kristdemokraten oroas väl lite på kristdemokratiskt vis över de förtappade som nyttjar Internet utan att rätta in sig i ledet och som obstruerar med sina tankegångar på diverse profana - eller ännu värre - fördolda religiösa vägar där man behandlar Gud som ett nöjesfält för vilket perverst syfte som helst.

Det är nämligen viktigt att inte tänka fel, folket måste omfattas av lite ordnung unt reda, hur skulle det annars se ut?

Anonymitet är alltså inte bra för makten, däremot är det bra för makten med en eller annan katastrof emellanåt. Efter det som hände i Norge har i stort sett varenda tokstolle hoppat fram från garderoben, eller var de gömt sig, för att kräva än det ena än det andra som syftar till att göra ytterligare inskränkningar i folkets fria vilja.

Egentligen är diskussionen en chimär då medel för att kunna utröna människors identitet redan finns. Om någon i dagarna exempelvis ses som alltför nära politiskt besläktad med galningen Breivik så har han nog också ett intressant besök av SÄK att se fram emot.

Det talas om radikala ensamma gärningsmän - dessa fria radikaler skulle alltså utgöra hot mot staters säkerhet? Är det inte snarare så att det är självaste samhället inom staten som förser dessa människor med vapen och hönsskit nog för att blåsa  affärskomplex i luften?
Borde man inte i själva verket börja i den änden innan man ägnar sig åt tankekontroll hur frestande det än är för en gammal tysk kristdemokrat med ambitioner.

Det går aldrig att förbjuda åsikter eller människor som anser att världen skulle vara beskaffad på ett annat sätt. Sådana kommer alltid att finnas så länge som man inte tar steget ännu lite längre. Det vill säga att man anordnar något slags permanent uppsamlingsplats för dessa dissidenter och trubbelmakare.

Att frånta människor sin rätt att anonymt uttrycka sina åsikter är som att införa något slags fascism light och steget därifrån till det fulländade 1939 där alla skulle tycka samma sak verkar inte ligga så där jättelångt bort.

Ränderna går tydligen aldrig ur.
Eller vad anser den tyske kristdemokraten?

SvD
SvD


2 comments:

Anonymous said...

Mycket bra skrivet! Helt klart bara en chimär, för ingen kan väl inte på allvar tro att man undviker massakrer genom att undanhålla information och fördumma folket för att tysta ner våra röster.

Anonymous said...

Ingen ny företeelse, är jag rädd. Skillnaden mellan nu och då är att det görs öppet numera.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2519&artikel=4412278

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2519&artikel=1435314