Monday, August 8, 2011

Sverige är hela världens Onoff

Powered by FeedBurner

Likt den gamle gamängen Bagdad Bob en gång talade till irakierna proklamerar nu finansminister Anders Borg sitt lugn över Sverige.

 "Sverige präglas av stabilitet, med starka offentliga finanser och dessutom utgör en försvagad växelkurs en buffert för Svensk ekonomi".

Självaste Bob kunde inte ha sockrat det bättre.

Sanningen är väl snarare att den gode Borg är ytterst nervös nu efter att ha utsatt landet för det politiska vågspel som en liberal politik innebär.

Parallellerna till butikskedjan Onoff är många.
Vi säljer de delar av vår verksamhet som det fortfarande finns intresse för och till sist har hela landet styckats upp i sina tillgångar och blivit som vilken diversebutik som helst.

Dock finns varken det ursprungliga Sverige eller Onoff kvar.
Tillgångarna är borta, staten står tom och de sänkta skatterna driver landet in i en allt högre inflation. Eller vad annat kan det kallas för när matpriserna rusar i höjden och de fattiga blir allt mer utarmade? Jobbskatteavdragen äts upp och utlåningen som stått för den största illusionen av välstånd riskerar att brista i en enda stor bubbla. Poff!!

Sverige som enligt Bagdad Borg har en så urstark ekonomi har fått sin valuta nedgraderad mot dollarn och euron trots att den amerikanska ekonomin alltså är konkursmässig - en aning märkligt kan tyckas. Men det gynnar ju vår export - eller hur?

Problemet är bara att precis så man också förra gången borgarna drog ned landet i en ekonomisk härdsmälta.

Allt går bra..

Arbetslösheten döljs skyndsamt med låtsasjobb och likt strutsen sticker regeringen sina huvuden rakt ned i sanden när frågan kommer på tal. Istället pratar Reinfeldt om att framtidens svenskar kommer att bli 120 år och måste jobba tills de är sjuttio. Ja, tacka för det när det inte kommer att finnas några pensioner att betala ut ...


Bagdad Borg  och hans kumpaner fortsätter dock att pränta in sina budskap, alldeles säkert genom dyra PR-firmor som skattebetalarna får stå för.

Det är de ju så bra på.
                                             Bagdad Bor...Bob.
Expressen
SvD
DN
DN
Dagen

2 comments:

Anonymous said...

AARRRGGHHH VI KOMMER ALLA ATT DÖ!!!!

Anonymous said...

Underbart inlägg och liknelsen mellan bagdad bob och lögnaren borg fick mig att le. Svenskarna kommer vakna försent i vanlig ordning- lagom tills PPM-fonderna försvunnit.
Hyckleriet idag är gränslöst och komiskt att få verkar förstå att historia skrivs medans borg&co rensar skattepengar.

keep up the good work