Thursday, November 24, 2011

Det ser mörkt ut i den norska skolan

Powered by FeedBurnerEn norsk gymnasieskola valde att dela upp eleverna efter etniskt ursprung varvid resultatet blev att färre norska elever slutade. Det handlar om att man helt sonika blandat 14 etniskt norska elever i två av klasserna och ingen i den tredje. Att det på något vis skulle leda till diskriminering är inget som skolledningen på Bjerke vidergående skole vill hålla med om.

"Som det ser ut skulle det här leda till att vi får den mångfaldsskola som vi vill ha. Jag tycker att det är trist om vi får bruna och vita skolor. Det tjänar ingen på, säger Norum Eliassen"

Skolrådet i Oslo kommun håller av naturliga skäl inte riktigt med i resonemanget och det gör heller inte de elever som på grund av etnicitet blivit hopbuntade och hänvisade till varandra.
Varför skall exempelvis en elev som bott hela sitt liv i Norge sorteras på grund av kulören på sitt skinn?

Tyvärr så är det precis så det ser ut i Sverige också, men här uppmuntrar regeringen till privatskoleeländet där vi får vita snobbar i en skola och fromma muselmaner av brunare nyans i andra.
Uppdelningen sker naturligt och i de kommunala skolorna fungerar blandningen av etnicitet med varierande resultat. Det är nog många lärare som drömmer om att få undervisa etniska klasser.

Det hela är faktiskt ett allvarligare problem än vad vi öppet vill diskutera.
Alla vet att skolorna i de invandratäta områdena presterar sämre än där majoriteten har svenskklingande namn.

Samtidigt står tamburmajoren Björklund och påstår att det hela beror på att sossarna förstörde skolan under sjuttiotalet. Flumskolan har blivit ett begrepp som alla tar för givet är sant.
Skolan var dock inte på långa vägar lika dålig förr som den har blivit efter folkpartisternas intåg.

Man kan inte skylla år efter år av förfall på sossarnas skolpolitik och förr eller senare måste allmänheten inse att Björklunds agenda är att se till att så många som möjligt tar sig till en privat skola där de kan leva efter etnicitet, bakgrund och tro.

Resten som av olika anledningar inte har råd eller möjlighet blir helt enkelt offer förpassade till det stora experimentet med blandade klasser och där vet vi hur resultatet blir.

Man gör sig delaktiga till att producera en helt ny underklass som aldrig ens gått ut gymnasiet och dessa ungdomar kastas helt enkelt ut som kanonmat i arbetslivet precis som borgarna vill ha det.

Vi skall nog inte klandra norrmännen alltför mycket innan vi har sopat rent på vår egen bakgård.

Vilket aldrig lär hända.

SvD
DN

1 comment:

Anonymous said...

Tillsist måste man fråga sig vad skolan är till för.. att lära barn något eller att bara vara ett kuttersmycke i statens ideologi.

Den här lösningen fungerar, skall man då gå tillbaka till en som inte gör det bara för att den inte är sk. "politiskt korrekt"?

Konstiga prioriteringar isf tycker jag.

Och vad är då poängen med någonting? All politik (som ju har faktiska konsekvenser) blir ju då bara en massa poserande, beslut tas efter vad man "skall tycka" och inte hur verkligheten faktiskt är beskaffad..

sådant kallas väl religion?