Thursday, November 24, 2011

Nu har SVT slutat kvotera

Powered by FeedBurnerEftersom SVT tidigare haft som föresats att lansera varannan damernas till julaftonens programvärdskap var det nog många som idag blev förvånade och satte morgonkaffet i halsen när de läste att det blir den genomsympatiska Kalle Moraeus som skall stå för underhållningen mellan skinkan och julgröten.

Säga vad man vill om Kalle men så många kvinnliga egenskaper verkar han inte ha, men å andra sidan kanske han inte har så många manliga heller. Faktum är att om någon satte på honom ett vitt skägg och röd luva skulle han med lätthet kunna kliva in i den där Disney snutten med tomten som stämplar en flickdocka i baken och inte en människa skulle kunna se någon skillnad på honom och originalet.

Och som alla vet har Disneytomtar ingen snopp, hur skulle det se ut?

Det lite komiska i valet av Kalle är att SVT som ägs av staten, säkert har haft någon byråkrat som propsat på att det skulle vara just en kvinna i år. Alla tror åtminstone att det skall vara så i det politiskt korrekta Sverige. Således har spelbolagen siktat in sig på det täcka könet och en hel del människor har förlorat ansenliga summor då de satsat på fel häst.

Det skulle vara intressant om spelbolagen kunde redovisa vilka det är som faktiskt har satsat på Kalle Moraeus och som har vunnit en massa pengar. Finns inte en chans i hela världen annat än att de varit insatta i urvalsprocessen.

Det är under alla omständigheter kul att just  Kalle blev årets julvärd hoppas han får en fin dag och att han inte tullar för mycket på glöggen. Eller...hoppas han gör det föresten, då blir det nog underhållnings-tv på hög nivå.

DN
SvD
GP

No comments: