Wednesday, November 23, 2011

Ge dem mer skattepengar

Powered by FeedBurner
Lundsberg är en privatskola utanför Storfors i Värmland, vackert belägen långt bort från alla distraherande förlustelser som telningarna kan tänkas bli utsatta för i den känsliga ålder som de befinner sig i.

Skolan har genom åren presterat goda resultat.
Bland annat har man lärt de kungliga att hjälpligt stava sig fram i nobelmenyerna samt att använda ett vårdat vokabulär tillsammans med kaffeflickorna.

Åtskilliga är de adelsmän som på Lundsberg lärt sig vad hackordning innebär och mångfaldiga är de kontakter som knutits där för att sedan vid mognare ålder hamna i lekstugan bland kranierna och likkistorna hos frimurarna.

Faktum är att man kan se Lundsberg som ett kindergarten för kotlettfrisyrer och börsmopsar lika väl som en språngbräda upp till de övre divisionerna av det samhälle så få av oss andra någonsin får tillfälle att stifta bekantskap med.

Få är de Muhammad eller Jihad som har gått på skolan, lätträknade är också Petterssonarna och Nilssonarna, helst skall man heta Gyllenskjöld eller Knorrhane för att få den tvivelaktiga äran att utöva lite äkta gammeldags pennalism mot sina studiekamrater från de lägre årskurserna.

Lundsberg är i sig ett stycke socialkonservativ historia som tryggt står med benen mitt i den ack så trista värmländska myllan allt eftersom världen må förändras runt omkring

Skolans valspråk är: "Mens sana in corpore sano."  Eller med andra ord, en sund själ i en sund kropp.
Förutom detta styrs man som elev av tre ledord: "Kunskap stil och tradition".

Låter kanske inte så kul men...

Det är faktiskt så att de som går på Lundsberg roar sig så gott det går efter omständigheterna, och nöden är som bekant uppfinningarnas moder. Det är en och annan som har testat det mesta där och även den första upplevelsen av lite hederligt analsex brukar komma som en naturlig följd av själva ordningen.

Varje Lördag dansar man på skolans disco Klättbo som har öppet hela två timmar mellan 21:00-23:00
Annars har man café strömstaren att hållas på, dessutom finns det mycket skog runtomkring och tröttnar man på det tar man och åker in till Karlskoga för att beblanda sig med bönderna på Wictoria eller Statt.

Att man nu upptäckt missförhållanden på skolan borde inte komma som någon nyhet för det har ju alltid varit så på Lundsberg. Kamratuppfostran innebär så mycket mer än vad den där halvnorske dussinförfattaren tog upp i sin bok.

Det är trots allt honom som de flesta har att tacka för den bild man fått av privatskolor som Lundsberg.

Jag tycker att man skall få hållas. Gärna att vi skänker lite mer skattepengar så att de kan ta fler inackorderingar. För Lundsberg behövs som ett svenskt reservat, Endast där är det lagligt att konservera de pursvenska egenskaperna som ju ändå mobbning och pennalism är.

Vad var det Reinfeldt sa? Ursvenskt är bara barbariet. Undrar om eleverna på Lundsholm håller med?

DN
DN
SvD
SvD
Expressen


4 comments:

zoega59 said...

Nej tack till mer skattepengar åt internatskolor.
Visserligen är det bra att barnen lär sig hyfs och fason, men det är ändå en viss klick människor som går på dessa skolor

Anonymous said...

Haha, mycket bra skrivet! Undervisningen på Lundsberg verkar gå ut på att lära sig förnedra de som ej tillhör de utvalda samt att skaffa sig ett nätverk så att man klarar sig i framtiden utan att behöva lita på den lilla kunskap som de ev. tillägnat sig.

Anonymous said...

Och ?

morotsodlaren said...

Hej Erica!
Förbaskat bra skrivet!
Visst är det så att hade inte "dussinförfattaren" skrivit sin lilla bok som sedan blev film hade det här aldrig kommit i dager.
Och låt dem hållas med sina perveristeter, det är ju de som skall regera över makten och pengarna i framtiden. De svinen.