Friday, November 25, 2011

Juholt eller inte

Powered by FeedBurnerLäget är som följer.
Skandalerna avlöser varandra inom vårdsektorn och en toppmoderat har därför hyrts in av Caremas ägare för att ombilda människors attityd till företaget medelst lobbying och informationskontroll.

Samtliga de borgerliga applåderar fritt företagande inom alla branscher, inget är för dem heligt.

Att visa upp varifrån man fått partibidragen kunde nog bli en aning störande för Carema men allra mest för skandalbolagskramarna i regeringen.

Irriterande.

Vanligt folk börjar sakta men säkert oroas över hur långt hela experimentet fått avlöpa utan att någon reagerat. Och man undrar kanske lite förstrött varför vi låtit människovärdet devalveras så till den milda grad. Det handlar inte bara om att väga bajsblöjor utan även om dödssjuka som blivit satta framför en tv i väntan på att dö.
Det handlar också om svåra benbrott som inte upptäcks samt gamla som blivit innelåsta.
Ja, listan på övergrepp och felaktigheter kan fortsätta hur långt som helst.

Håkan Juholt har triggat reptilhjärnorna hos moderatbloggarna och blivit rått utskrattad för sin tredje punkt i den debattartikel han skrev till SvD. Det handlar om att medborgarvärde skall sättas före marknadsvärde. Något som man borde kunna tycka vara självklart i ett land som inte drivs av varken fascistiska eller totalitära tendenser.

Men uppenbarligen är vi på väg mot pöbelvälde i det här landet för om något sådant ens skall behöva ifrågasättas kan man verkligen undra åt vilket håll vinden blåser.

Medborgarvärde skall sättas före marknadsvärde.

Juholt skriver också att samhälls-och individnyttan återigen skall sättas främst inom elförsörjning, järnväg, skola, bostäder, apotek och omsorg och att det kommer att krävas ett tydligt reformarbete och att Socialdemokraterna kommer att stå för det arbetet.

Skall det skrattas åt det också?

Ja, det skrattas ju åt allt Håkan säger eller gör nuförtiden. Det verkar som om han har hela media mot sig och dessutom dessa ständigt backstabbande så kallade partikamrater.

Kommer han att gå hel ur det är eller tänker man låta honom offras?
Vilken seger de har vunnit då, alla dessa obskyra och perverterade konstellationer av borgare,  journalister samt socialdemokrater.

Om Håkan Juholt blir borttvingad på grund av de premisserna och lämnar fältet fritt för pöbeln att slåss om slamsorna - då kommer aldrig socialdemokratin att resa på sig igen för inget gott kan komma ur den cancer som försöker äta partiet både utifrån och inifrån.

Tiden är annars mogen nu att börja sätta sig i opposition innan vi verkligen blir det sovande folket där ingen visar medkänsla eller empati. Ett samhälle där alla tar för sig utan tanke om de som är mindre. Ett samhälle där hundarna slåss om köttbenen och där sjuka uppmanas att göra något åt sin egen situation så att man inte blir någon belastning för någon annan.

Håkan Juholt ser nu vad han har emot sig, alla dessa krokodiler som vädrar hans blod.
Ondskan är mycket reell och går nästan att ta på och det är vår regering som frammanat detta slags tankeväsen som besitter allt fler.

Man skall bara bry sig om sig själv.

De punkter som Håkan Juholt vill driva är det enda sunda i ett sjukt samhällsklimat.
För än så länge kan vi kalla det för samhälle.

Men om nu Håkan blir tvungen att gå finns en enda chans till räddning.
Hon heter Jytte Guteland och vore perfekt som ung agitator, henne kan de ju försöka med att ge sig på. För fram henne som statsministerkandidat.
För fram henne innan allt är försent.

Alternativet är att sossefraktionerna ställer sig bakom Håkan och kastar all osämja över bord för att driva fram partiet enat istället för att hålla på och intrigera.

Jag tror dock inte på tomten heller.

SvD
SvD
DN
Expressen
Expressen

No comments: