Tuesday, November 22, 2011

Toppmoderat skall rädda Carema

Powered by FeedBurner
Är det ens någon idé att förvånas längre?

Nu visar det sig att en toppmoderat anlitats för att rädda Caremas skamfilade rykte och vad faller sig egentligen mer naturligt?

Enligt tidningen Resume har pr-byrån Brunswick inhyrts för krishantering på koncernnivå.
Arbetet kommer att ledas av konsulten, delägaren, Nya Moderata förbundsordföranden, Henry Sténson.

Det var vid en presskonferens igår som Caremas ägare, riskkapitalbolagen KKR och Triton lät meddela att man nu ämnar komma till rätta med sina brister och därmed kvalitetssäkra verksamheten.

Henry Sténson blev i våras vald till ny förbundsordförande för De Nya Moderaterna i Stockholms stad och har tidigare varit informationsdirektör hos Eriksson.
En post som han lämnade för att gå in i kommunikationsbyrån Brunswick som partner.

Jag börjar förstå Socialdemokraternas nya hållning när det gäller redovisandet av partibidrag.
Många blev förvånade över att man lät de Nya Moderaterna slinka undan så lätt men troligtvis är det en karamell som man tänker spara på till ett senare tillfälle.

Vid rätt tillfälle kommer frågan att ställas på sin spets och då kommer de Nya Moderaterna bli tvingade till att redovisa de bidrag som man tagit emot från företag som Carema eller dess ägare riskkapitalbolagen.

Under tiden skall alltså en av Sveriges mest bemärkta Nya Moderater gå in med sin pr-byrå för att ändra skattebetalarnas negativa attityd till det privata vårdbolaget och dess herrar riskkapitalisterna som ju aldrig tagit någon risk eftersom det är våra skattepengar som det bollas med.

Den ofrivilliga transparensen hos de Nya moderaterna blottar antagligen en av tidernas största och mest illaluktande dynghögar. Hur länge kommer den vanlige Svensson att blunda?

Det gick an så länge det bara var sjuka och arbetslösa som drabbades, men nu när det visar sig att gamle mamma och ännu värre 40-talisterna, som ju tidigare varit de mest privatiseringsvänliga, själva drabbas av vanvård hos de privata aktörerna, då är frågan hur länge det dröjer innan längtan tillbaks till det samhälle vi lämnat, det av Reinfeldt så bespottade folkhemmet, gör sig så stark att Socialdemokraterna kan ställa upp med en trädocka som partiledare i nästa val och ändå vinna.

Hur kommer folk att reagera när de får reda på att bolaget som vanvårdade deras förälder eller farmor till döds nu skall tvättas rent och salongsfähigt av en toppmoderat så att skattepengarna kan rulla igen?

Och hur kommer det att gå när partibidragen så småningom måste redovisas?

Det här är inte slutet för de Nya moderaterna, det är inte heller början på slutet, men det är troligen slutet på början.

Eller.
Det finns få dygder de Nya moderaterna inte besitter, och det finns få misstag de aldrig har begått.

Citattecken överflödiga.

SvD
SvD
DN
GP

No comments: