Tuesday, November 22, 2011

Håll politikerna ansvariga

Powered by FeedBurnerNågot är fel när ett vårdbolag så utomordentligt kan missköta de människor som man varit satta att ansvara för.

Om detta håller de flesta med.

För att ta hand om våra gamla har man fått ordentligt betalt, pengar som sedan skeppats ut från Sverige, och under tiden har våra politiker lovprisat förfaringssättet, det vill säga ända tills skandalen var ett faktum.

Det börjar osa hett nu om hela privatiseringstjosanhejsandet. Nu beklagas det och skruvas lite på sig från politikerhåll men mest råder dock den stora tystnaden. Jag har lyckats undgå att höra något uttalande om skandalen från Fredrik Reinfeldts håll.

Fredrik står hellre och beklagar sig i tidningen för att blivit kallad för kvartsneger av någon Sverigedemokrat som inte kunnat hålla sig på mattan.

Fredrik visade sig inte heller på ceremonin som var för de utsatta fosterbarnen vilket i sig är förståeligt för han hade bokat in något möte med bulgarer om fårost eller något sådant.

Annars kanske det är så att vår propagandaminister har varit inblandad i det hela och helt enkelt bedömt läget som varande ogynnsamt för statsministerexponering på en sammankomst där man bad om ursäkt för vanvård.

Detta oavsett att det knappast var borgarnas förtjänst att barnen for illa, men det beror nog mest på att de inte suttit i maktställning under den aktuella perioden från tjugotalet till åttiotalet. Om de gjort det skulle vi inte ens haft allmän rösträtt i landet, och fosterbarnen hade antagligen tvingats ut i något oavlönat fas3 arbete från det de var åtta år gamla.

Nu diskuteras det om även Carema skall släppa lite på plånboken för att i någon mån gottgöra de anhöriga till vårdoffer som hittills framkommit.
Det är bra, men är det verkligen meningen att det hela skall reduceras till en ekonomisk fråga?

Det handlar trots allt om ett bolag som vägde bajsblöjor för att spara pengar till något riskkapitalbolag som naturligtvis inte tagit någon.

Varför går inte ansvariga politiker ut och ber om ursäkt?

Är inte vår statsminister en av de främsta förespråkarna för vårdbolag som Carema?
Han har till och med känningar i branschen då hans far och hustru kan ses som ett slags föregångare till den framåtanda på gamlas bekostnad som ett lönsamhetskrav automatiskt uppbringar.

Allianzen har en hel del ansvar för det inträffade och vi förstår nu att det här bara är början på alla skandaler som kommer att följa i privatiseringsandans spår.

Det börjar se mörkt ut för Reinfeldt.

Eller hur var det han sa Arne Hegerfors?
"Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk"

SvD

No comments: