Monday, December 5, 2011

Avpixlat och ganska andefattigt

Powered by FeedBurnerHar varit inne och kollat på SD:s mer eller mindre officiella blogg Avpixlat och är väl inte så där jätteimponerad av innehållets bärkraft i ett modernt medialandskap. Allt är tämligen svart och vitt och jag saknar de för ett civiliserat samtal så viktiga nyanserna.

Förstår faktiskt inte varför pk-representanterna från den "riktiga" pressen tar åt sig så av innehållet.
Det hela verkar mest som saliga ring P1 utan Täppas och ingen kan visserligen komma och påstå att de har helt fel. Men allt verkar som bekant helt nattsvart om man vill att det skall vara så, och ingenstans ter sig sakernas tillstånd som mörkare än på bloggen Avpixlat.

Det mest intressanta är kommentarerna till artiklarna för där är det verkligen som ett getingbo.
Det finns knappast en enda politiker från de mer etablerade partierna som inte kallats vid öknamn eller som sablats ned i djupaste gyttja.

Med en inte helt humorbefriad ton tar man sig an både det ena och det andra ämnet och det är uppenbarligen med renaste lustmord i tankarna som man talar om landsförrädare och politiskt korrekta.

Det är lätt att klanka ned på den här sortens yttringar och bortförklara det med att det bara är en klubb för rejects som spyr ur sig sin galla för att de inte får göra det någon annanstans.
Det vore dock att undervärdera alla de människor som sitter runt fikaborden på sina arbetsplatser och uttrycker samma sak.

Det finns en genuin oro för att invandringen gått över styr och runt om i Sverige jäser missnöjet med de politiker som i princip idiotförklarar varenda människa som har modet att kalla sig svensk.

Jag är som sagt inte så imponerad av människor som gör sitt yttersta för att driva en blogg där man baktalar varenda främmande kulturyttring. Problemet är större och betydligt viktigare än så.
Om inte de samhällsbärande partierna tar åt sig av den oro och kritik som är berättigad riskerar hela ämnet att kidnappas av människor som inte ens är intresserade av att diskutera.

Var hamnar vi då?

DN
DN
DN

8 comments:

Motvind said...

Hej!

Jag hamnade hos dig efter en länk på DN.

Jag är en flitig besökare av Avpixlat och jag är inte en Reject, även om jag får ta en del spä för vart min senaste röst hamnade.
Avpixlat skulle inte få ett sådant genomslag om det inte fanns en tillräckligt stor målgrupp eller om main stream media skulle
behandla sina konsumenter med respekt och förmedla den information som krävs för att kunna fatta riktiga beslut.

Av någon anledning fungerar det inte så och då växer missnöjet.

Jag håller inte med dig om att man baktalar varenda kulturyttring, Islam får ta mycket, men det är min personliga åsikt att det är befogat. Märk väl skillnaden mellan person och ideologi.
Jag tycker att det är helt fruktansvärt att det har blivit fult att vara svensk i Sverige.

Vi jobbar inte med integration i det här landet, vi jobbar med förvaring och det kostar väldigt mycket pengar.
Nu är det så att jag är lyckligt lottad och har en inkomst mångfalt större än den min mor har som sjuksköterska,
så jag kommer aldrig att drabbas av neddragningarna, då jag har mina privata försäkringar, men alla har inte den möjligheten.

De etablerade partierna kommer att bli tvingade till att lyssna, för SD växer och kommer göra så tills det att man börjar lyssna.

Jag ser inte SD som ett regeringsdugligt parti, men de får min röst för att kunna få kraften att hävda sig mot den politik som gör Sverige fattigare och otryggare.

Erika said...

Hej!

Det är just det jag menar. Man måste börja ta de diskussioner som sker dagligdags runt fikaborden på arbetsplatserna på större allvar.

Partierna kan inte hålla på och ducka hur länge som helst. Diskussionen skall vara öppen och fri men det innebär också att alla sidor skall få komma till tals på lika villkor. Nu har det skett en väldig polarisering och det bådar inte gott för framtiden.

Mer öppenhet alltså, men också sans och vett vilket jag tycker du besitter.

Jimmy Windeskog said...

Nej du, så mycket svart och vitt som extremisten Täppas vill måla med sina antidemokratiska penslar klarar ingen!!!

Anonymous said...

Hejan.
Du har så rätt i din iaktagelse.
Det många missar är att skötsamma invandrare är ännu argare på nuvarande asylpolitik eftersom dom ej vill att deras rykte förtörs av dom som ej sköter sig.
Dom flesta problem kommer från asylinvandringen och inte från dom som invandrar på egen hand oavsett hudfärg.
Aino

Anonymous said...

Avpixlats kommentatorsfält (eller för den delen Flashback) är kanske inte den mest politiskt korrekta arenan. Där blandas både tänkvärda inlägg, intressanta länktips med frustrerade, hatfyllda oneliners.

Men det är väl bra om folk får en ventil där de får skriva av sig och bolla sina åsikter med omvärlden (som förhoppningsvis opponerar sig mot de värsta tokerierna) så skribenterna inte känner sig utestängda från diskussionen, sluter sig, samlar upp all frustration och ilska och gör något urbota dumt. Det är inget fel i att kritisera samhällsföreteeelser, t.ex. den förda frikostiga invandringspolitiken, bara man gör det någorlunda sansat och med demokratiska medel.

Om skribenterna i fråga vill framstå som trovärdiga och sansade och på så sätt föra fram sitt budskap till en större publik borde de idka viss självcensur. Folk (och då menar jag främst icke härdade förstagångsbesökare) ryggar nämligen snabbt tillbaka för opolerade inlägg vilket i sin tur kan göra att de snabbt avfärdar hela den aktuella websidan och alla som besöker den som obildat pack - en generalisering som naturligtvis inte stämmer. Det förefaller vara en mycket blandad skara människor som besöker dessa sajter och knappast alla är vare sig "pursvenska" eller "extremister", vilket Expo tenderar att framställa det som.

Roger Svensson said...

Nu kan man ju hålla med om att Avpixlat knappast är speciellt nyanserad och nivån på en del kommentarer är under all kritik. Men å andra sidan är de etablerade medierna och övriga politiska partier bättre på att ge en nyanserad bild? På samma sätt som Avpixlat betecknar sina meningsmotståndare som ”landsförrädare” och ”politiskt korrekta” så betecknare de sina meningsmotståndare som ”rasister” och ”islamofober”, och nivån är ofta under all kritik även på redaktionell plats i etablerad media. Värdet på bloggar av Avpixlats typ ligger mer i att de erbjuder andra perspektiv och andra åsikter än de som vanligtvis framförs i den offentliga debatten, inte att de skulle vara mer nyanserade eller hålla en ”högre nivå”. För att få en nyanserad bild får man helt enkelt läsa vad bägge sidor skriver.

Nu vore det naturligtvis önskvärt att de bägge sidorna kunde debattera seriöst på lika villkor, men frågan är om det egentligen finns något intresse av det, i alla fall hos etablerad media och hos det etablerade partierna? Man har ju allt och förlora och väldigt lite att vinna på en sådan debatt, eller som Fredrik Reinfeldt sa ang. att debattera med Jimmie Åkesson
”Det är bara det att jag inte kan vinna den debatten – om han inte kommer full och börjar slåss i studion. Så länge som han säger någonting som är begripligt, har han ju överraskat. Håller bara tre procent av befolkningen med honom och 97 procent med mig så är det ändå ett dåligt resultat.
– Jag har kommit fram till att åtminstone inte jag ska ge honom det reklamutrymmet.”

Morotsodlaren said...

Bra gjort att du vågar ta upp den här frågan! Ännu tuffare av Ruben Östlund att göra filmen Play (fast jag har inte sett den ännu) Hur kan jag då säga att det är tufft gjort av honom? I och för sig får man säga lite mera på film än i verkligheten, där får man inte säga ett pip innan man blir kallad rasist. Jo för att han vågar belysa ett ämne som är i det närmaste tabu än idag. Nämligen vår egen feghet.
Dessa bullmumsande rasister runt de runda borden då? Får de verkligen säga och tycka vad som helst?
Problemen måste få lov att nämnas annars blir det båda farligt och fel. Det är jag alldeles säker på.

Erika said...

Tror jag också. Är dessutom säker på att sådana som Reinfeldt biter sig själva i ändan när de konsekvent nedvärderar andra människor. Jag menar . det är ju precis det de anklagar andra för att göra.