Monday, December 5, 2011

Sievert och Satan

Powered by FeedBurnerStråltanterna har uppenbarligen fel; det är inte farligt att spela dataspel varken för gammal eller ung. Det finns inte ett endaste litet belägg för att våldsamma datorspel orsakar ett aggressivt beteende och varför skulle det egentligen göra det?

Man har talat om spegelneuroner precis som om människan bara vore reducerad till "monkey see monkey do" men uppenbarligen är vi mer än apor.
Så säger expertisen och därmed borde det tillfälligtvis vara tyst på den sortens folk som alltid vill lägga sig i när det är något som kan uppfattas som roligt av någon annan.

Någon som kommer ihåg Sievert?
Herr Öholm ledde under åttiotalet en kampanj mot hårdrocksgrupper som Kiss och WASP.
Med allvarlig blick tittade Sievert in i kameran och anförtrodde att WASP egentligen stod för "We are satans people". Att det också kunde betyda namnet på ett randigt flygfä var inte lika intressant när Sievert drog sin lans mot ungdomens faror.

Poängen är att det alltid kommer att finnas sådana människor. Stråltanter och religiösa knäppskallar som vet bättre. De tuggar fradga över forskningsresultat som motsäger deras inre tro och frågan är vad som kommer härnäst?

Kanske skall vi alla bära hjälm när vi beträder stadens gator?
Det är trots allt farligt att vistas i samma miljö som bilar, och varför skall det föresten få finnas bilar?

Man behöver aldrig vara sysslolös om man vill andra människor väl.
Men så är också vägen till helvetet kantad av goda föresatser.

Kanske vi får spela våra spel i fred nu i alla fall?

DN
SvD

1 comment:

Anonymous said...

Öholm var moralpanikens okrönte kung, möjligen i konkurrens med Bo Strömstedt.

Må dom ruttna där dom råkar dväljas.