Monday, December 19, 2011

Fredrik Reinfeldt och kärringarna

Powered by FeedBurner
Idag höll Sveriges statsminister sitt årliga jultal och det handlade till stora delar om det våld som samhällsmedborgarna, då främst kvinnor, riskerar att utsättas för vid de mest vardagliga av situationer.

Själv har Fredrik Reinfeldt erfarenhet från att bli misshandlad sedan han i mellanstadiet ertappade en pojke som var på väg att ta hans cykel. Fredrik gick då fram och frågade vad han gjorde varvid den äldre pojken slog till honom med öppen hand mot kinden.

"Det där kändes ordentligt och så här i efterhand kan jag säga att det var som ett uppvaknande"

Reinfeldt har sedan dess varit en mycket engagerad i sin kamp mot våldet och även om han inte direkt nämner socialgrupperna som står för det mest utpräglade burdusa är det ändå självklart vilka han menar.

Våldet kan nämligen sägas vara utbrett hos de lata arbetslösa, fas3 arbetarna samt hos de professionella socialbidragsparasiterna. Moralen inom dessa undergrupper är lågt stående och därmed tenderar man till att bete sig på sätt som ligger stick i stäv med de av regeringen utstakade målen.

Genom ett utökat samarbete mellan statliga instanser skall det kommas till rätta med män som slår och dessa skall sedan låsas in för gör man inte detta kommer männen i stället att hålla sina kvinnor fängslade. FRA-lagen skall också utvidgas till att också omfatta "särskild spaning" mot män med kvinnor inom sociekonomiska riskområden och allt skall vara till godo för samhället.

Reinfeldt talade om de resor han tillägnat tio år av sitt liv åt, där han träffat både slagna kvinnor och förföljda män. Det kan handla om tvångsgifta kvinnor som plågats i sina äktenskap men också om män vilka vilt skrikandes dragits bort från sina barn då de anklagats för våldtäkt av någon kvinna som utnyttjat lagstiftningen för att hämnas.

Statsministern nämnde också Camilla Läckbergs böcker som en ljusfyr i arbetet för utsatta kvinnor och han talade om hur mycket kritik han fått utstå för att han gett sig in i det infekterade ämnesområde som kvinnovåldet omfattar.

Det skall också kunna bli olagligt att tala om kvinnor som annat än kvinnor.
Att säga "fruntimmer" eller "kärring" till en kvinna är lika olämpligt som att säga "neger" till en färgad eller "zigenare" till en resande. Regeringen kommer eventuellt att lägga två miljarder till en upplysningskampanj för att på så sätt komma tillrätta med opassande språkbruk.

Vår statsminister verkade ordentligt taggad när han med stort engagemang förde fram sina upplevelser, sitt kunnande inom området, samt direkta lösningar på hur problemen skall bekämpas. Det är tydligt att tio års turnerande till kvinno och mansjourer har gett statsministern otroligt med kött på benen. Håkan Juholts "förlåtmigturné" ter sig nästan skrattretande i jämförelse.

 Där Reinfeldt förkovrat sig har Juholt urskuldat sig.

AF
AF
SvD

3 comments:

Peter Madison said...

Underbart! Din ord är sylvassa och strimlar vår självutnämnde landsfader sönder och samman. Fortsätt så.

Fler borde läsa dig.

Tankesmedjan Det sovande folket said...

Komik på hög nivå!

Erika said...

Tack, men att recensera en politiker som ständigt refererar till Camilla Läckberg blir till sist mest pinsamt.