Tuesday, December 27, 2011

Köp ett vapen och rädda en invandrare

Powered by FeedBurner
Logiken är solklar.
Genom att Expressens reporter inhandlade ett vapen räddade man antagligen livet på någon invandrare eftersom det var i den malmöitiske lasermannens fotspår man gick då man skulle bevisa hur lätt det var att få tag på ett vapen genom att i princip ställa sig på gatan med en köpesskylt.

Mycket riktigt fick man också tag på ett exjugoslaviskt skjutjärn som man efter inspektion lämnade till polisen och därmed var det i alla fall ett vapen borta som Mangs skulle kunnat använda till sina illgärningar.

"Det har varit ett jättebra reportage i tidningen publicerat under en tid då både justitiministern och integrationsministern åkte till Malmö för att prata om den här lasermannen, säger chefredaktör Mattson."

Att journalister ibland måste ta till drastiska metoder för att i allmänhetens intresse rapportera om brottslighet ursäktar enligt chefredaktören i mångt och mycket tidningens agerande och så var det som sagt det där med nyttoeffekten. Ett vapen försvann från gatorna och därmed var det utom räckhåll för ytterligare kriminalitet varvid Ahmed kunde gå säkrare på gatorna.

Så långt tidningens logik alltså.

Men är det inte i själva verket så att man ökar efterfrågan och de medel som krävs för att importera ytterligare vapen om man som expressens journalist hostar upp ett antal tusenlappar för att imponera på sina läsare?

Om man deltar med inkomster till den undre världen, gör man sig inte då själv till en del av den också? Så tycks i alla fall åklagaren resonera och trots att tidningen Expressen hänvisar till andra fall, bland annat ett där Jan Guillou köpte en k-pist på plattan som han sedan lämnade till polisen, är det inte självklart ens för en reporter att betala kriminella för vapen.

Tänk om vi i Sverige startade en insamling där varenda svensk bidrog med en tia för att köpa upp alla illegala vapen som fanns på marknaden. Skulle gatorna bli säkrare då?

Eller droger, vi skulle kunna betala knarklangarna direkt ur fickan och sedan bränna skiten bara för nyttans skull. Löser det problemet med droger?

Expressens resonemang är konstigt och tillgjort det är bara att hoppas att de faktiskt åker dit.
En tidning som har så stora resurser har antagligen gött den exjugoslaviska maffian vid rätt många tillfällen och det är på tiden att samhället markerar mot opassande uppförande.

Eller hur man nu skall uttrycka det.

DN
SvD
GP

2 comments:

HP said...

Ibland verkar det som att den svenska rättstaten inte har fattat att journalister står över lagen. Jag kan bara lägga skulden på journalisterna själva som misslyckats i sin indoktrinering ang att journalister är vår nya adel.

Karpstryparn said...

Expressen har gjort fullständigt fel, men så blir det när man har en chefredaktör som anser sig stå över lagen.
Skrev ett blogginlägg om det idag.