Wednesday, December 28, 2011

Populär bebis räddar kungen

Powered by FeedBurner

Det har varit ett trist år för kungen.
Uppgifter hit och dit, gamla kungavänner som mest ställer till det, gangsters och manipulerade foton. Media har ohämmat drivit sitt drev och lösnummer har sålts i otaliga upplagor.

Det är Håkan Juholt och kungen. Dessa två herrar har lyft kvällspressen och antagligen dansade man hambo på Aftonbladets julfest då medaljerna för förtjänstfullt arbete delades ut till medarbetarna.

Vad vore vi utan kungen och hans "skandaler"? Hur trist vore inte livet om vi bara hade mord och rån och tidningarnas inköpta vapen att läsa om? Kungen och hans gamänger behövs för att lätta upp vardagen och visst har vi vänt blad. Varje nytt upptåg ögnas igenom med samma ohöljda intresse och att se en trängd kung med sina dyslektiska problem försöka hävda sig när elefanterna stormar in. Det är underhållning på hög nivå.

Och stackars Silvia sedan..
Inte nog med att media hittat varenda liten nazistkoppling som gått att uppbringa och att man därmed präntat in epitetet nazistunge, den arma människan måste också stå ut med en otrogen kung som eventuellt besökt en porrklubb.

Ja, du ser.
Det kan inte vara lätt.

Och barnen.
Socialbidragstagarna Madeleine och Carl-Philip roar sig friskt för skattebetalarnas pengar men det sker dock lite i skymundan från gravide Victoria och den nye prinsen Daniel, och tur är väl det för satte man ljuset över Prins Carl-Philip så skulle det snart upptäckas att den mannen inte ger mycket valuta för pengarna. Skulle inte han bli bonde? Nej, det var visst formgivare, eller var det bonde i alla fall? Om inte varför går han då på den där skolan i Skåne som han aldrig blir klar med. Och vem betalar det, visst ja det var vi.

Men, men...
Snart kommer Sveriges gulligaste bebis att ploppa ut ur det kungliga skötet och om den parveln vet vi inget mer än att ett viktigare barn knappats fötts i Sverige i modern tid.

Kungen räknar av flera anledningar dagarna och tillochmed han begriper nog vilken lättnad det kommer att innebära för honom den dag medias fokus teleporteras från hans affärer till den oskyldige nya.

Tidningarna struntar i på vilket sätt de säljer sina upplagor och vi kan vara säkra på att temat "barn" kommer att bli ett genomgående penetrerat framöver. Vi kommer att glädjas och kanske oroas, och hela tiden kommer media att hålla i dirigentpinnen.

Om 2011 var kungens eget "annus horribiles" så kan han nu se fram mot lite mer avspända dagar ,kanske på sin trevliga båt nere vid medelhavet, eller hur han nu väljer att välförtjänt lata sig. Vi får i alla fall anta att det inte blir något av planerna att rymma till en söderhavsö med Camilla Henemark.

Vi får  hoppas att det artar sig väl och att konungafamiljen återfår den respekt och anständighet som media så tarvligt bestulit dem ifrån. Det är svårt att se hur saker och ting skulle kunna utveckla sig annorlunda.

Vi lever i alla fall i Sverige.
Mormödrarna har redan börjat virka.

DN
DN
DN
SvD
SvD

3 comments:

zoega59 said...

Jag tillhör de som inte tror på allt skit som skrivs om kungahuset.
Kungen är en vanlig människa trots sin titel, och vad han gör på sin fritid är hans ensak

Erika said...

Kungen är en ovanligt vanlig människa. Det tycker nog drottningen också, som väl är den som spenderar mest fritid med honom. Vad tidningarna skriver är ju bara för att tjäna pengar.

Anonymous said...

Kungen är cool, kungen är bäst. Kungen for ever. Du är min kung och skall så förbli.