Thursday, December 22, 2011

Politiska knähundar finns det gott om

Powered by FeedBurner
Julian Assange vill inte så gärna hamna i Reinfeldtland. Skulle han utlämnas hit blir det antagligen efter rättegång en säck över huvudet, hopbundna ben samt en nattlig flygning till USA tillsammans med några mindre trevliga amerikanska tjänstemän.

Eller.
Nu är ju inte Assange någon svartmuskig egyptier som man kan behandla hur som helst så man får väl anta att det hela går något mer anständigt till men grundprincipen är dock den samma.

Våldtäktsanklagelsen har något slags andrahandsvärde och själv frånsäger sig Assange allt ansvar för det förmodat inträffade. Ändå lyser rädslan om honom när Sverige kommer på tal.

Vi har som nation aldrig vägrat ett utlämnande och det gör våra politiker till horor i den amerikanska statens tjänst.

Det är lustigt med Assange och England. Det handlar om en nation som åtminstone på papperet borde stå USA mycket nära vid politiska beslut som rör det stora landets säkerhet, men tydligen känner sig Assange mer trygg på brittisk mark och till Sverige vill han inte under några omständigheter.

Det är nästan värt att han kommer hit och blir utlämnad så att folk får upp ögonen för vilket slags land vi lever i. Assange skulle i det sammanhanget kunna ses som ett bondeoffer i kampen han själv säger sig representera.

Fast där har han nog en annan inställning.

SvD


1 comment:

Tankesmedjan Det sovande folket said...

Det svenska monopolistiska nyhetsflödet kan nog se till att Assange försvinner spårlöst ur landet om han kommer hit.