Tuesday, December 6, 2011

Stackars Camilla Läckberg

Powered by FeedBurner


Inte nog med att det tidigare glunkats från Leif GW Perssons håll att Camilla Läckbergs romaner ligger på ungefär samma litterära nivå som "en novell i tidningen Min Häst och att hon "skriver som Nicke Lilltroll pratar".

Nu har det kommit i ljuset att självaste statsministern plöjt igenom, inte mindre än hela fem stycken av hennes alster den sommaren som var. Med andra ord finns det snart inga gränser för hur nedlåtande omgivningen kan bete sig mot den svenska deckardrottningen.

Alla vet att Sveriges statsminister inte läser; det är något han påstår bara för att verka folklig ungefär som när han säger att han dansar till gruppen DaBuzz när han dammsuger. Att han använder Läckberg som något slags alibi visar precis på det som Persson uppmärksammat, nämligen att folklighet är något som man kan kasta likt skit efter flugor.

Skulle Camilla Läckberg känna sig smickrad över att Fredrik Reinfeldt läser henne?
Vem mer?
Fattas bara att kungen kommer ut som ivrig läsare också.

Någon som insett historiens allvar är författaren Jan Arnald som under pseudonymen Arne Dahl prånglat ut ett stort antal deckare vilka uppmärksammats såväl här hemma som utomlands.
Han har i rask följd skickat en deckare i taget till statsministern så att den arme Läckbergskan skall slippa känna sig ensam i förnedringen.

Mycket solidariskt gjort av denne Arnald att dra sin lans och därmed dela ansvaret att eventuellt löpa risken att bli påträffad i Fredrik Reinfeldts bokhylla.

Storsint.


DN


2 comments:

Anonymous said...

Personligen är jag mer bekymrad över att Renfäll & co verkar stå i begrepp att kuppa igenom ett godkännande av ett eu-fördrag som ingen känner till innehållet i (och än mindre detaljerna) och detta utan att ens ha dragit det i riksdagen. Och knappt ett skit nämns i media.

Detta luktar statskupp.

Peter Madison said...

AJ. Ibland är du så träffsäker så det gör ont. Fortsätt så! :)