Tuesday, January 24, 2012

Margot är inte Kristus

Powered by FeedBurnerDet verkar vara många Socialdemokraters vilja att Margot Wallström skall komma hem för att frälsa partiet. Jag måste säga att jag aldrig har begripit mig på den sortens kristuslängtan.

Även om Margot säkert är en trevlig och kompetent människa är hon ändå en i mina ögon fjärmad Socialdemokrat, så till vida att det jobb hon nu uträttar med förkärlek lika gärna skulle kunna hanteras av vilken glad Moderat eller Folkpartist som helst.

Margot är inte längre förankrad i den vanlige svenskens villkor och hon har absolut inte gett uttryck för någon som helst vilja att leva sig in i de allra mest utsatta svenskarnas liv, allt från sjukskrivna till fas3-arbetare.

Till Margots fördel kan sägas att hon inte är någon Mona Sahlin eller Håkan Juholt.
Hon kan inte (än så länge) belastas med oriktiga uppgifter och hon är heller ingen konfliktsökande person som går hårt åt den motsatta sidan för att på så sätt försvara sin ståndpunkt.

Margot är en samförståndsmänniska som genom att göra det hon är bra på antagligen kan locka människor över partigränserna att rösta socialdemokratiskt.

Troligtvis har dock Margot Wallström det alldeles för bra för att vilja kasta sig in i den infekterade socialdemokratin på hemmaplan. Sanningen att säga så har hennes popularitet nått sådan status just för att hon inte uttalat sig i inrikespolitiska frågor. På så sätt kan hon heller inte kritiseras och frågan är om hon egentligen har vilja och lust nog för att bli en hårt arbetande partiledare.

Margot har vid något tillfälle gett uttryck för att den vanlige medborgaren inte bör ha inflytande över EU för att han ändå inte begriper sig på det, samtidigt har hon fått pris just för att stärka inflytandet.

Och nog är det så att medelsvensson inte förstår särskilt mycket av vad Margot egentligen gör i EU för våra frikostiga skattepengar. Det handlar visst om utsatta kvinnor, men sedan...?

Antagligen har de så kallade näthatarna redan slipat knivarna i händelse av att Margot blir partiledare.
Hennes okomplicerade väg mot toppen samt de hisnande inkomster och pensioner hon förfogar över kan sägas vara en garant för att hennes namn kommer att bli smutskastat och drivet genom föraktets kanaler.

Redan har man börjat gräva upp saker som att hon 2009 renoverade ett lyxbygge vid det exlusiva området Hammarö strax Öster om Karlstad och att hon där fått dispens från strandskyddet.
Bland annat uppfördes en bastu samt ett nytt garage. De byggde dessutom om gäststugan och totalrenoverade bostadshuset.

Det kommer att vändas på varenda sten.
Man skall komma ihåg att oppositionens hantlangare jobbar dag och natt.

Varför skulle Margot vilja utsätta sig för det?

SvD
SvD
DN
Expressen
GP
Dagen
7 comments:

Anonymous said...

Kommentarer överflödiga:

http://www.youtube.com/watch?v=Cvcdsj3ZWkg

Peter Madison said...

Som den länkade videon med Margot ovan visar så förstår inte jag heller denna längtan efter Margot. Margot är sedan länge en EU-byråkrat som gått vilse i de demokratiska tunnlarna i Bryssel och har fjärmat sig från allt vad folkrörelse heter.

Om Margot tackar ja till att bli ny ordförande för S då har vi i praktiken euron inom ett år. Trots att svenska folket sagt nej...

Anonymous said...

Det kan ju iofs ha varit en laggig videolänk, men Wallström ger ett oerhört arrogant och korkat intryck med sitt malande.

Dessutom får det räcka med att sossarna var med och baxade igenom Lissabonfördraget i riksdagen november 2008, det var ett kardinalmisstag att inte tillåta folkomröstning i frågan.

Anonymous said...

Tycker gott den här skribenten kunde få partiledarjobbet, han tycks besitta mer förnuft än hela partitoppen tillsammans:

http://www.dagensarbete.se/home/da/home.nsf/unid/927C7F487AB62121C1256C8400501A90?OpenDocument

Anonymous said...

Oväntat .... :/

http://di.se/Artiklar/2012/1/26/257203/S-och-regeringen-overens-om-europakt/

Peter Madison said...

Hmm...redan i måndags "visste" du att Stefan Löfvén skulle bli partiledare. Respekt på det!

Även om jag tror att det blir ett ödesdigert val, inte minst nu när sossarna gått med på att ansluta sig till europakten. Totalt vansinne.

Anonymous said...

Instämmer med föregående talare, 180-graderssvängen kring ESM-pakten kommer att bli mycket dyr i mer än ett avseende. Däremot kommer sannolikt (v) och (sd) att plocka sympatier på detta, i synnerhet när konsekvenserna börjar bli kännbara för vanligt folk.

Jag tycker man gott kunde slå ihop sossarna och moderaterna och kalla det hela för socialmoderaterna.