Tuesday, March 13, 2012

Alla skojare är från Malmö

Powered by FeedBurnerJag har en äldre släkting som varje gång det ringer en telefonförsäljare säger: "Vänta så skall jag sätta på bandspelaren" Oftast blir det då alldeles tyst i luren och telefonmånglaren drar sig hastigt tillbaka.

Nu menar jag inte att alla telefonförsäljare är skojare, mången ungdom har som förstajobb tvingats in i branschen och det vore taskigt att angripa dem.

Dessa pojkar och flickor kan dessutom snart se fram emot sänkta ingångslöner om jag förstått Folkpartiet rätt så jag är fjärran från att fördöma de redan fördömda.

Men faktum är ändå.

Det finns människor som på ett mycket systematiskt sätt ringer upp sina offer och försöker lura av dem pengar. Jag har roat mig med att luska lite i varifrån dessa bedragare härstammar och har kommit fram till att staden Malmö oroande ofta är destinerad som ett centralt nav i hanteringen.

Det börjar ofta med att man finns på internet i form av tävlingar som påstås kunna ge allt från nya kök till resor eller otroliga summor i handen.

Går man med i en sådan tävling manas man att lämna ut mobilnummer och personnummer med alla siffror.

Dessa tar sedan malmögangstrarna hand om och därefter har man garanterat sig själv telefonförsäljare som ringer hela dagen och kvällen samt en överfull mailbox.

Man skall aldrig gå med på ett sådant förfarande, aldrig någonsin.

Själv fick jag för något år sedan en nyckelbricka tillsänd från ett företag som har den lysande idén att återsända borttappade nycklar. Dessa skojare gjorde sedan stora ansträngningar för att få mig att betala ett abonnemang som jag aldrig beställt och inte ingått något avtal om.

Naturligtvis var detta ett malmöbaserat företag och så tycks det vara i de flesta fall.

Min äldre släkting har man försökt pålura det mesta, från obligationer till dyra försäkringar, och nog sjutton är merparten av försäljningsämnena bofasta eller kontoriserade i den sydliga staden.

Jag har därför dragit slutsatsen att aldrig handla med något eller någon som ens andas skånska och det är antagligen väldigt klokt.

Man kan helt enkelt inte lita på skåningar.

SvD
DN2 comments:

Anonymous said...

Du din djärdrans 08:a. "Man kan helt enkelt inte lita på skåningar.". vad är detta för en kommentar, diskriminerande i alla högsta grad!

Skvitt said...

Det är ju fredag, så jag måste bara sprida denna:

Den tankspridde professorn kom via krogen hem och såg en okänd man i sängen jämte frun.
“Å fan, har jag redan gått och lagt mig!”

/Skvitt