Sunday, May 20, 2012

Bildt, igen

Powered by FeedBurnerDet verkar som om Carl Bildt av någon anledning har missförstått förhållandet mellan Sverige och Eritrea.
Han som utvecklat ett djupt och känt patos för den fängslade svensken, och ihärdiga har hans försök till frigivande varit - ja, allt enligt han själv.

Landets president Isaias Afwerki påstår i dagens Aftonbladet att Sverige och Eritrea helt slutat förhandla om den fängslade journalisten Dawit Isaak. Inga samtal förs över huvud taget och tystare kan ju inte diplomati bli.

Måhända är utrikesministers definition av diplomati att låtsas en sak för Svenska folket och i övrigt sitta och peta sig i naveln och Twittra.

Utrikesdepartementet är å andra sidan milt sagt förvånade över presidentens uttalande.

 "Här jobbar och sliter vi som små djur för att få Dawit Isaak frigiven och vi anstränger oss verkligen till vårt yttersta för att höga företrädare för Eritrea skall förstå hur skandalöst det är att en svensk medborgare hålls fängslad som den värsta kannibalhövding."

Den tysta diplomatin som är...ja..tyst, finns där påstår man,
För Svenskarnas del kommer det dock som något av en chock att ingen lyssnat.

Själva säger man sig inte heller ha fått några indikationer på att relationerna skulle ha blivit frostigare länderna emellan.

Tvärtom.

"Vi har skickat ned en gubbe inte mindre än trettiosju gånger och han påstår sig ha talat med höga företrädare för landet varenda gång."


Kanske blev det till sist så att Eritreanerna tröttnade på alla försök till fummelkontakt och stängde dörren?

Konstigt då att man inget märkte från svenskt håll.
Jaja..

Carl Bildt får ta nya tag.
Kanske angripa saken från en annan vinkel?

För det vet vi ju om vår Carl - aldrig att han ger upp.

SvD
DN
DN


No comments: